Tillväxtmässa

Söndag den 31 maj 2009

En varm om än blåsig helg är över.

Värmen kom som prognoserna sa men eftersom det blåste ganska mycket hela helgen kändes det nog lite svalare än vad i alla fall jag föreställde mig att det skulle bli när man från SMHI pratade om att det skulle bli högsommarvärme i helgen.

Det har i alla fall varit riktigt skönt och det känns så härligt nu när solen i princip är uppe hela dygnen. Okej, jag vet att det är först om cirka tio dagar som det är midnattssol här i Jokkmokk. Och jag känner myckt väl till att vi faktiskt måste upp på utkiksplatsen på Storknabben för att se solen 24 timmar om dygnet. Men det känns ändå som att det är midnattssol nu. Och härligt är det under alla förutsättningar!

Det har varit mycket aktiviteter i Jokkmokk i helgen. Förutom loppis och ridtävlingar så har det varit en tillväxtmässa i parken i Jokkmokk. Sex vackra jättekåtor var resta i parken. I dessa tältkåtor var det fullt av stånd med allehanda försäljning och information. Det var mycket folk som besökte arrangemanget och det var trevligt att gå runt och strosa bland stånden och samtidigt prata med trevliga människor.

Det var olika framträdanden från scenen vid olika tidpunkter. Idag var nog höjdpunkten under helgen där. Det var Tobbe Trollkarl som trollband barn och vuxna i publiken. Jag formligen stod och vred mig av skratt när Tobbe drog i gång sina trollerikonster på ett mycket glatt och skämtsamt sätt.

Ett stort tack till Tord och Kenneth med flera som arrangerat denna tillväxtmässa. Hoppas det blir en fortsättning på detta trevliga arrangemang!

Mitt i allt detta har jag även hunnit med krattning, städning och sköna promenader.

Friskvård, anställningar, fastigheter och persisk afton

Fredag den 29 maj 2009

Jag var med på Strukturums morgonmöte direkt på morgonen. Jag avvek dock därifrån mitt i mötet för att vara med på friskvårdsaktiviteten som Radio Norrbotten dragit igång.

Det var vår friskvårdskonsulent Inger som tagit tag i det hela för vår del. Hon höll i uppvärmningen vid scenen i parken och sedan gick vi iväg på en timmes promenad runt elljusspåret.

Jag vet inte exakt hur många vi var men säkert ett 40-tal. Jag fick uppgift om att man även deltagit i Vuollerim och Porjus. Jättebra!

Under förmiddagen blev det sedan helt klart att vi nu anställer en ekonomi- och inköpsansvarig till vår organisation. Det känns också jättebra. Jonas börjar hos oss den 10 augusti. Det ska bli riktigt skönt att slippa ha dubbla jobb. Välkommen till Jokkmokk, Jonas!

Fastighetsfrågorna fortsätter att diskuteras. Idag var det sista dagen att lämna in anbud på ett antal fastigheter som vi har till salu. Det är många cirklar som rubbas och grytor som det rörs om i när dessa frågor lyfts upp. Det är verkligen inte lätt att göra förändringar och det är många som blir upprörda när vi försöker göra på ett annat sätt än vad vi tidigare gjort. Även om många tycker det är bra så är det också många som tycker det är dåligt.

På kvällen var äldsta dottern och jag på restaurang. Vi var på persisk afton och åt en fantastisk persisk trerättersmiddag. Det var buffé till förrätt och grillat till varmrätt. Sedan avslutades det hela med en god efterrätt. 

Besiktning, information och föräldramöte med tema droger

Torsdag den 28 maj 2009

På morgonen var jag till besiktningen med vår husvagn. Den rullar inte så många mil varje år. Det som jag tycker är viktigast med besiktningen är att kolla gasolen så att inget läckage finns. Husvagnen gick igenom besiktningen klockrent. Skönt!


På förmiddagsfikat på jobbet informerade jag lite kort om morgondagens deltagande i Radio Norrbottens friskvårdsaktivitet Radioaktiv. Jag pratade också om rekryteringsläget gällande jobbet som ekonomiansvarig samt även om vad som händer i omorganisationsfrågan.


På eftermiddagen var jag med på en träff med representanter från ungdomsstyrelsen. Det var ett mycket spännande möte. Vi berättade hur vi jobbade med olika frågor i vår organisation och vi planerade lite om hur vi kunde jobba vidare med ungdomsfrågor. En ny träff planerades till att hållas i augusti.


På kvällen åkte de två yngsta döttrarna söderut. De samt ytterligare ett antal gymnaster med föräldrar och ledare är på väg mot Uppsala för att titta på SM i gymnastik. Frugan är redan där och tar emot. Hon har varit på resande fot under veckan så de ansluter nu och har helgen tillsammans i Uppsala.


Direkt efter det var jag på ett föräldramöte med tema droger. Skolavslutningen närmar sig och med den en period av mycket ungdomsfylla och även tyngre droger. Representanter från polisen var med och informerade om vilka droger som finns i cirkulation i samhället. Tydligen går det väldigt lätt i dagens IT-värld för i princip vem som helst att skaffa sig droger av allehanda olika sorter.

Radioaktiv

Onsdag den 27 maj 2009

Morgonen startade med en anställningsintervju. Nu har vi haft tre intervjuer gällande tjänsten som ekonomi- och inköpsansvarig. Vår plan är att det på fredag blir klart med hur vi ska göra i den frågan.
 
Sedan hade jag ett mycket intressant samtal i frågan om satsningarna i Kvikkjokk gällande tomterna och hur vi ska gå vidare med den frågan.

På eftermiddagen hade jag (äntligen) en städdag. Jag slängde väldigt mycket papper efter min tid som ekonomichef. Jag fungerar verkligen som en hamster. Jag vet inte hur mycket material jag slängde som var från 1995 - då jag började som ekonomichef i Jokkmokks kommun - och senare. Jag tänkte väl att det kunde vara bra att ha materialet kvar ifall att man behövde titta i det någon gång.
 
Under eftermiddagen tog vi också ett beslut om att vi ska vara med i Radio Norrbottens friskvårdssatsning "Radioaktiv" som handlar om att vi ska ut och röra på oss under en timme på fredag. 

På kvällen var jag i Västra skolans gymnastiksal och såg på en säsongsavslutningsuppvisning (oj vilket långt ord) i döttrarnas gymnastikträningsgrupper.

Det var verkligen bra! Stort tack till alla ledare som tar hand om våra barn och satsar så enormt mycket av sin egen fritid för att träna alla intresserade barn i Jokkmokk.

Direkt efter det var jag sedan på träning med kören. På lördag sjunger vi på tillväxtmässan som hålls här i Jokkmokks samhälle och andra helgen i juni ska vi åka till Inari i norra Finland där vi ska vara med på de samiska kyrkodagarna. Det ska bli jättekul!   

Besök i Murjek

Tisdag den 26 maj 2009

Idag kretsade mycket kring fastighetsfrågor. Första mötet handlade om hur vi ska jobba vidare med förvaltningsavtalet mellan Jokkmokks kommun och Jokkmokkshus. Det handlar både om hur vaktmästerifrågorna ska hanteras och även hur ekonomiadministrationen ska hanteras.

Sedan åkte jag och tekniska chefen till Murjek. Vi var inbjudna till ett möte med anledning av att Jokkmokks kommun håller på med att sälja ett antal fastigheter. Bland annat är tvättstugan i Murjek till salu. Det skapar oro och frågetecken bland vissa bybor.

Vi hade ett bra möte där vi förklarade kommunens inställning. Vi tror bland annat att just den här typen av fastigheter kan nyttjas och utvecklas bättre av lokala företagare och entreprenörer eller föreningar jämfört med om kommunen står som ägare.

Vi menar att den som är intresserad av att köpa fastigheten ska lägga ett bud. Sedan får vi som kommun utvärdera vilket bud som är bäst.

Tillbaka på kontoret på eftermiddagen hade vi en arbetsplatsträff. Vi gick igenom hur vi skulle kunna jobba för att skapa ett engagemang och en vilja bland alla medarbetare till att jobba med förändringsarbetet i OJ!-gruppens anda.

Det var också ett mycket bra möte tycker jag. 

På kvällen kom äldsta dottern hem från Frankrike efter att ha suttit i en buss från söndag mitt på dagen. En lång och tuff resa men i den åldern (16 år)  verkar det inte vara något problem att sova på bussar.

Möten och aktiviteter

Måndag den 25 maj 2009

Åter på kontoret efter en skön långhelg. På morgonen hade vi en anställningsintervju. Sedan möte med ledningsgruppen och direkt efter lunch hade vi en allmän facklig information.

Det var bra möten rakt igenom. Information, diskussioner och givande samtal.

Måndagar är en intensiv dag vad gäller aktiviteter för barnen. Det går liksom i varandra från sen eftermiddag och genom kvällen. Jag hämtade yngsta dottern på fritids vid fyratiden för att snabbt bege sig hem och laga mat. Klockan fem börjar gymnastikträningen för minstingen och mellanflickan tränar klockan sex. 

Efter kvällsfika i omgångar och nattning av barn blir det sedan en sväng vid datorn och mejlläsning. 

Långhelg

Söndag den 24 maj 2009

Jag måste börja med att korrigera mig. Jag skrev i förra inlägget att vi inte hörde göken på gökottan. Jag har nu fått en kommentar från en av de övriga deltagarna på gökottan att göken visst hördes.

Det måste vara jag som var så inne i sången och samtalen så jag inte hörde göken. Nåväl, det var ju jättekul - och framförallt passande - att göken hördes på gökottan.

I övrigt har helgen bestått av utearbete, jobb, barnkalas och promenader.

Jag satte potatis i vårt lilla potatisland på tomten i går lördag. Det känns som ganska tidigt för att vara Jokkmokk. Vi sätter endast lite potatis så att vi har färskpotatis några veckor under sensommaren och hösten.

Yngsta dottern har flera kompisar som fyller år i dagarna. Idag har det varit  två kalas. Och i går lördag var vi och uppvaktade två födelsedagsbarn. Äldsta dottern är i Taizé i Frankrike. Hon och många andra är på en bussresa för att besöka den lilla byn Taizé  under en vecka.

Gökotta

Torsdag och Kristi Himmelsfärds dag den 21 maj 2009

Jokkmokk bjöds på ett underbart försommarväder idag på morgonen. Jag och många andra begav oss till Storknabben - en utsiktsplats på en höjd precis i närheten av samhället.

Klockan sju på morgonen startade den traditionsenliga gökottan. Det var en alldeles underbar morgon. Vi fick höra vackra ord, vi sjöng, drack kaffe och umgicks. Vi hörde många fåglar men jag tror inte vi hörde någon gök. Nåväl, det känns inte som att det var det viktigaste med morgonstunden.

Jag fick också en fin pratstund med grannen Mona som efter 53 års äktenskap blev änka för en vecka sedan. Det är naturligtvis tungt för henne och alla anhöriga. Vi tänker på er. Vila i frid Stig.   
 

Telefonmöten och fastighetsförsäljningar

Onsdag den 20 maj 2009

Idag är det en så kallad halvdag hos oss. Och säkert också på många andra arbetsplatser. Jag hade två inplanerade telefonmöten idag. För ovanlighetens skull så hade jag inga andra inplanerade möten. Många medarbetare kunde välförtjänt göra långhelg vid lunch men vi var några på kontoret som jobbade även på eftermiddagen.

Dagen kom att handla mycket om fastighetsförsäljningsfrågor i allmänhet och tvättstugeförsäljningen i Murjek i synnerhet.

Vi har ju inom Jokkmokks kommun sedan en tid tillbaka jobbat mycket med att försöka göra oss av med fastigheter. Vi menar att det är mycket bättre om företagare, entreprenörer eller föreningar äger fastigheter i stället för att Jokkmokks kommun ska äga dem.

Vi tror att fastigheterna kan nyttjas, utvecklas och underhållas bättre och effektivare om det är någon annan än kommunen som äger dem.

Därför har ett antal olika fastigheter nu annonserats ut till försäljning. Det skapar då oro och frågor hos många. Nu finns det många i Murjek som känner en rädsla för att tvättstugan och uthyrningsstugorna kommer att köpas av någon som efter köpet kommer att riva eller flytta stugorna.

Kommunens förhoppning är att någon turistentreprenör eller annan förening eller företagar lägger ett bud på stugorna som innebär att de blir kvar där de står.
 
Nå, eftersom det nu finns så många frågetecken kring detta så har jag och tekniska chefen bjudits in till ett möte i Murjek. Vi åker dit i nästa vecka. Förhoppningsvis kan vi reda ut alla frågetecken och funderingar som bybor och lokal företagare har.

Möten och prisutdelning

Tisdag den 19 maj 2009

På förmiddagen hade vi möte i ledningsgruppen. Mycket kretsar kring ekonomiska frågor. Men vi diskuterade även andra viktiga och strategiska saker.

Direkt efter lunchen var jag med på ett möte med utvecklingskontoret. Det sker vissa omflyttningar inom utvecklingskontoret efter kommunstyrelsens beslut i förra veckan. Vi gick igenom vad det innebär i praktiken för alla berörda inom utvecklingskontoret.

Sedan var det ett möte i OJ!-gruppen. Det var också ett bra möte. Vi diskuterade bland annat hur vi går vidare i förändringsprocessen. Vi är många som inser att de kraftigt ekonomiska försämringarna för Jokkmokks kommun sätter lite käppar i hjulen i vårt förändringsarbete i OJ!-gruppens anda.

Samtidigt kanske det är som så att det nu är än viktigare att vi jobbar med frågorna om att få till stånd en förändrad organisationskultur i Jokkmokks kommun. Det är en svår balansgång att gå. Förhoppningsvis kommer vi fram till något bra sätt att jobba vidare på då vi nu under maj månad ska diskutera dessa frågor på varje arbetsplatsträff.

Jag fick dessutom förmånen att under eftermiddagen vara med på prisutdelningen i en tävling som medarbetarna på Kunskapens Hus anordnat. Tävlingen heter Kraftkampen och har pågått under två dagar. Det är gymnasieelever från Kramfors i söder till Kiruna i norr som varit i Jokkmokk för att tävla i denna tävling. 

Tävlingen hade ett energitema och syftet är att få gymnasieelever intresserade av att gå en framtida KY-utbildning inom energiområdet.

På kvällen var jag på yngsta dotterns skola där det var öppet hus eller Vårsalongen som det heter. Man visade upp lite hur man jobbade i skolan. De yngsta eleverna genomförde dessutom en fantastisk show där man dansade sig igenom hela Sagan om Ringen under en knapp halvtimme. Det  var verkligen en härlig upplevelse. Tack Kulturskolan för det fina arrangemanget.

Möte i kommunstyrelsens arbetsutskott

Måndag den 18 maj 2009


Idag var det dags för första halvårets sista möte med kommunstyrelsens arbetsutskott.


Första punkten handlade om att kunna göra en mötesplats för ungdomar i alla åldrar på sim- och sporthallen vid Östra skolan i Jokkmokk.


Resonemanget gick ut på att man skulle kunna nyttja befintliga resurser på ett bättre sätt och därigenom kan sim- och sporthallen nyttjas mer och bättre.


Nästa punkt handlade om matlagning och matkörning. Ett förslag har lyfts om att köra färdiglagad mat från Jokkmokk till Vuollerim på samma sätt som vi kör från Jokkmokk till Porjus.


Efter ett långt resonemang enades arbetsutskottet om att kostchefen ska få undersöka om det finns någon lokal restaurang eller entreprenör i Vuollerim med omnejd som kan laga mat och sälja till kommunens verksamheter i Vuollerim.


Sedan diskuterade vi fastighetsfrågor igen. Det är en stående fråga på dagordningen. Vi diskuterade om huruvida vi ska använda mäklare eller inte i vissa fastighetsförsäljningar. Vi bestämde att vi ska undersöka denna fråga vidare.


Ytterligare fastigheter lyftes upp på den lista över kommunala fastigheter som ska försöka säljas.


Skolkontoret har jobbat fram en kvalitetsredovisning. Den presenterades och gicks igenom. Det var mycket intressant.


På grund av svårigheter med att rekrytera deltidsbrandmän i Porjus finns ett förslag till förändring som innebär att man går ner i antalet personer som ingår i beredskapsstyrkan. Kommunstyrelsens arbetsutskott tyckte det var ett bra förslag eftersom det är så svårt att rekrytera brandmän.


Jokkmokks kommuns jämställdhetsplan har arbetats om. Nu ska den nya planen slås fast av kommunfullmäktige i juni. En rapport från revisorerna behandlades också.


Delårsbokslutet för årets fyra första månader har arbetats fram. Tyvärr har det finansiella läget lett till att vi nu gör bedömningen att vi kommer att göra ett minusresultat år 2009. Prognosen för hela år 2009 är att Jokkmokks kommun kommer att göra av med tolv miljoner kronor mer än vad vi har att röra oss med.


Det är enormt mycket pengar för lilla Jokkmokk. Vi ligger alltså riktigt mycket fel ur ett kostnadsperspektiv.


Vi får jobba hårt med att hitta lösningar för att komma till rätta med detta.


Radioreferat och träffar med företagare

Torsdag den 14 maj 2009

Idag har det varit diverse möten. Först med representanter från Strukturum och sedan med revisorerna.

Sedan blev jag uppringd och intervjuad av en reporter på Radio Norrbotten. Intervjun handlade om de ekonomiska utmaningarna som alla kommuner och landsting står inför idag. Det var direktsändning och jag babblade på och försökte förklara hur jag ser på saker och ting.

Är ni intresserad av att lyssna på inslaget så går det bra under en tid framåt. Gå in på
www.sr.se/Norrbotten och klicka på Lyssna igen

Där finns inslaget den 14 maj klockan 15.30. Först kommer nyheterna och sedan sjunger Malena Ernman upp sig inför lördagens final och efter sex minuter och åtta sekunder börjar intervjun. Intervjun håller på knappt tio minuter.

Senare under kvällen var jag på ett möte med tre företagare. Vi diskuterade olika spännande tankar och idéer som växt fram från dessa företagare och entreprenörer. Jag tror verkligen på framtiden i Jokkmokk.

Vi har alla möjligheter att göra någonting riktigt bra av de förutsättningar som finns här hos oss. Vi styr själva vad som ska göras. Om vi samarbetar, diskuterar och processar för att sedan bildligt talat sätta ner foten och bestämma oss för att göra de satsningar som vi vill göra så kommer vi att vända den negativa tränden. Vi vet ju också att det Inom kort kommer en högkonjunktur och då ska vi vara med på den resan. 

Ny tonart

Onsdag den 13 maj 2009

Hela dagen idag ägnades åt ekonomiska och strategiska frågor inför framtiden.

Det var politiker och tjänstemän som tillsammans diskuterade hur vi ska jobba i framtiden. Det känns som att vi är ganska överens i det stora hela om att vi måste jobba på ett lite annat sätt än vad vi gjort tidigare. Vi ska tidigarelägga budgetprocessen så att vi jobbar med budgetfrågor under första halvåret.

Vi är också överens om att inte jobba med "cykelställsfrågor" i flera budgetberedningsmöten. Politikerna ska i stället sätta upp mål som ska mätas och redovisas kontinuerligt. Sedan är det upp till oss tjänstemän att jobba för att målen ska uppfyllas.

Utifrån måluppfyllelse och övergripande information ska politikerna jobba med att prioritera de resurser som finns. Vi tjänstemän ska jobba med "hur"-frågorna. Det vill säga, vi tjänstemän ska jobba med frågor om "hur" vi ska jobba för att målen ska uppfyllas.

Under en diskussion då jag uppenbarligen uttalade mig på ett litet annorlunda sätt nu i min roll som kommunchef jämfört med vad jag gjorde i rollen som ekonomichef fällde en politiker en kommentar om mig som lät ungefär så här: "Det märks då att du sjunger i kören för nu har du då bytt tonart." 

Ni märker att vi har en härligt och hjärtlig stämning på våra möten!

Möte i kommunstyrelsen

Måndag den 11 maj 2009


Idag har det varit ett möte i kommunstyrelsen. Mötet började med att kommunens näringslivsbolag, Strukturum, var på besök. Bolagets VD berättade om verksamheten och om de planer som finns.


Nästa punkt handlade om investeringsfrågor. Vi gick igenom vilka olika redan beslutade investeringar som kan knuffas fram eller strykas utifrån beslutet om investeringsstopp. Vi kom fram till att vi kan minska ner den planerade investeringsnivån med cirka tio miljoner kronor under år 2009.


Därefter beslutades om ett antal olika planer, kvalitetsredovisningar, trafikavtal och liknande.


Vi hade ett besök från Norrstyrelsen i regionfrågan. Projektledare Jan-Åke Björklund informerade kommunstyrelseledamöterna. Det var en bra och intressant presentation och diskussion.


En punkt som diskuterades länge handlade om ekonomin och förslaget till en förändrad struktur inom Jokkmokks kommun. Kommunstyrelsens beslut blev att Jokkmokks kommun ska jobba med att förändra organisationsstrukturen enligt ett förslag som jobbats fram.


Botten är nådd!

Fredag den 8 maj 2009

Idag har jag varit på många olika möten. Bland annat har jag träffat olika företagare i olika möten.

Vid ett av dessa möten framgick det att för just det företaget så märkte man av att orderingången faktiskt vänt. Efter många månader med försämringar så var det faktiskt nu i april lite bättre än i mars. Förhoppningsvis betyder det att botten är nådd i alla fall i den branschen.

På morgonens fredagsmöte på Strukturum var Hushållningssällskapet på besök. De berättade om hur de jobbar i olika frågor. De jobbar bland annat med att stötta småskaligt företagande. Vi pratade om många av företagen i Jokkmokks kommun som är inom livsmedelsbranchen. Det känns som att det är en mycket viktig bransch här i Jokkmokks kommun.
  
En annan företagare berättade i ett möte lite senare om nya satsningar och nya planer. Det finns verkligen framtidstro trots dessa finansiella kristider. Kul!

Omvärldsbevakning

Lördag den 7 maj 2009

Idag har OJ!-gruppen varit på ett seminarium i Luleå. Seminariet handlade om kvalitetsfrågor och förändringsarbeten.

Det kändes som att det passade bra in för oss i OJ!-gruppen att åka på detta seminarium. Och så här efteråt bedömer jag att det var mycket bra att vi åkte. Jag upplevde att vi fick mycket tips och tankar över hur man kan resonera och jobba i dessa frågor.

Det kändes också som att många av föreläsningarna handlade om saker som vi jobbar med. Vi konstaterade att vi har lång väg att vandra i vårt förändringsarbete men vi har startat resan och det känns som vi är på rätt väg.  

Inte så många möten!

Onsdag den 6 maj 2009

Idag har det faktiskt inte varit så många planerade möten. Några möten har blivit inställda och därför har det funnits tid för att "jobba" under kontorstid.

Jag var faktiskt in och besökte alla politiker i samhällsbyggarnämnden. Jag pratade lite om vårt förändringsarbete och om hur vi jobbar vidare i OJ!-gruppen. Vi bestämde tillsammans att samhällsbyggarnämnden ska göra en swot-analys på nämndens nästa möte den17 juni.

I övrigt har jag förberett mig för måndagens kommunstyrelsemöte. Bland annat har jag gått igenom alla investeringsprojekt som finns i budgeten för år 2009. Med tanke på beslutet om investeringsstopp så ska kommunstyrelsen på måndag besluta om vad som ska skjutas på framtiden vad gäller investeringarna.

Möten

Måndag den 4 maj 2009

Idag har jag suttit på möten hela dagen. På förmiddagen hade vi ett möte i vår tjänstemannaledningsgrupp. En lång punkt på dagordningen var de ekonomiska utmaningarna vi står inför. Det känns som att de ekonomiska försämringarna som presenterats för oss under våren blir väldigt svåra att uppnå.

Några av våra grannkommuner här i norr har gått ut och sagt att de inte kommer att klara balanskravet i år och att de faktiskt struntar i balanskravsreglerna.

Det betyder alltså att de tror att de kommer att göra av med mer pengar än vad de faktiskt har. Jag gör bedömningen att även Jokkmokks kommun kommer att göra av med mer pengar under år 2009 jämfört med de summor som vi har att hantera.

Vi säger dock att vi verkligen ska göra allt som står i vår makt för att sänka kostnaderna så mycket så att intäkterna kommer att bli högre än kostnaderna. Men just nu har jag svårt att tro att detta ska kunna gå att genomföra under 2009.

Det krävs ju i sådana fall att alla styrelser och nämnder fattar beslut som leder till kostnadssänkande åtgärder. Jag upplever att i några nämnder så diskuterar man frågor som faktiskt leder till ökade kostnader. Vi får se vad som händer i den frågan.

På eftermiddagen hade vi ett möte om elavtal och elupphandlingar. Jokkmokks kommun kommer att upphandla elleveranserna från och med nästa år. Förhoppningsvis kommer det också att sänka våra framtida kostnader.

Direkt efter det mötet hade vi ett möte med ett antal chefer och arbetsledare. Mötet handlar om hur vi jobbar i vår OJ!-grupp och hur vi ska gå vidare med dessa frågor för att ytterligare skapa ett ökat engagemang hos våra medarbetare. Vi har konstaterat att alla chefer och arbetsledare är väldigt viktiga i detta arbete och vi har nu haft tre träffar med våra chefer och arbetsledare för att stöta och blöta dessa frågor.
 

Musikkafé

Söndag den 3 maj 2009

Efter att ha plockat bort många vintersaker idag så var vi och uppvaktade en mycket god vän som fyller 50 år idag! Grattis än en gång, MP!

På kvällen var vi på församlingshemmet. Där arrangerades ett musikkafé. Det var flera uppträdanden på musikkaféet. Bland annat sjöng vi från Dalvaddiskören några sånger. Det var väldigt trevligt!

Nu ska vi träna för att vara med på en tillväxtmässa i Jokkmokk i slutet av maj. Och efter det är nästa uppdrag att vara med på de samiska kyrkodagarna i Enare (Inari på finska) i norra Finland i mitten av juni. Enare kommun är för övrigt Finlands till ytan största kommun, något mindre än Jokkmokks kommun.

Skidåkning

Lördag den 2 maj 2009

Idag har familjen åkt skidor för sista gången denna säsong. Vi har varit i Kåbdalis och åkt slalom. Det är fortfarande bra med snö i backen. Om än att den är lite lös nu när solen lyckligtvis skiner från en klarblå himmel.
 
Det är flera plusgrader i luften och vi åker i kortärmad tröja. Härligt!

RSS 2.0