Miljardinvesteringar

Torsdag den 31 mars 2011

Idag har jag varit på ett seminarium som handlade om stora investeringar och hur man kan finansiera stora investeringar. Det handlade om allt från gruvor till vindkraft.

Olika spelare har olika roller. En föreläsare sa att i normalfallet är det som så att staten röjer vägen, kommunen bygger vägen och entreprenören kör på vägen.

Det var ett mycket intressant seminarium med ett 20-tal deltagare.






Gruvetablering i Jokkmokk

Torsdag den 31 mars 2011

På morgonen fick vi en presentation av ett företag som jobbar med gruvetableringar. Vi fick information om att det finns stora järnmalmsfyndigheter vid Björkholmen fyra mil väster om Jokkmokk.

Man jobbar med att undersöka området och de hoppas kunna få ett provbrytningstillstånd i slutet av året.

Det var spännande och intressant att lyssna på presentationen.








300 mil på skidor

Onsdag den 30 mars 2011

Jag är med som kommunens representant i Jokkmokks fjällsäkerhetskommitté. Jokkmokks fjällsäkerhetskommitté jobbar med frågor som ska leda till att folk inte ska skada sig i fjällvärlden.

I Jokkmokks fjällsäkerhetskommitté finns förutom kommunfolk människor representerade från polisen, fjällräddarna, skoterföreningen, länsstyrelsen och folk från turismbranschen.

Nu är jag tillbaka från en inspektionsresa i jokkmokksfjällen. Vi har bytt ut informationstavlor som finns på olika ingångar till våra vackra fjäll. Vi har kollat nödtelefoner på många olika ställen och vi har dessutom hjälpt en norsk skidåkare med att laga en trasig skidbindning.

Norrmannen med den trasiga bindningen var tillsammans med ytterligare två personer på väg på skidor från den absolut sydligaste punkten i Norge med slutmål Nordkapp. Cirka 300 mil på skidor. De startade den 7 januari och planerar att vara framme den 18 april.

Bra jobbat!














Earth hour i Jokkmokk

Lördag den 26 mars 2011

I kväll har det som kallas Earth hour uppmärksammats. Genom att släcka alla lysen och inte nyttja elektricitet under en timme sänker vi elförbrukningen och sparar på miljön. Det är en global klimatmanifestation.

Vi i Jokkmokks kommun har valt att vara med på denna manifestation.

Mellan halv nio och halv tio i kväll släckte kommunen all gatubelysning. I parken tändes eldar och kommunen bjöd på möjligheten för kommuninvånarna att grilla korv och dricka en kopp kaffe.

Det var ganska många som var med och vi hade en trevlig kväll i parken.












Konfirmation

Lördag den 26 mars 2011

Idag har jag varit på konfirmationsgudstjänst. Mellandottern har gått i läsningen hela hösten och vintern. Och denna helg har de haft examen. Det var ganska många som konfirmerade sig i år.

Det var en fullsatt kyrka som bjöds på olika textläsningar och framträdanden av olika slag.

Här ser ni hela gruppen samlad.






 


Skolbesök

Fredag den 25 mars 2011

Denna vecka och nästa är det besöksveckor för föräldrar och anhöriga på Östra skolan i Jokkmokk. Man får naturligtvis komma och besöka skolan och klasserna när som helst men eftersom eleverna i denna ålder tycker det är väldigt skämmigt att föräldrarna är på plats så har skolan lagt in två veckor som speciella besöksveckor.

Jag var med på mellandotterns svenskalektion och mattelektion idag.

Även fast det är skämmigt för respektive barn så tror jag det är väldigt viktigt att vi föräldrar är med och visar vårt intresse för barnens skolarbete och att vi faktiskt visar oss för eleverna i skolan.

Jag tyckte det var intressant och bra att få vara med och se hur det gick till under några lektioner.







UF-mässa

Torsdag den 24 mars 2011

Idag har jag varit på UF-mässan i ishallen i Jokkmokk. Länets alla UF-företag var samlade i Jokkmokk för den årliga regionala mässan. Ishallen var fylld av montrar och det var en välbesökt mässa.



Det var kul och intressant att gå runt och titta på alla innovativa gymnasieungdomar som sålde sina produkter och tjänster.



Man pratar ofta om dagens ungdomar som att de inte är framåt och att de inte tar för sig. Denna mässa visar hur fel dessa påståenden är. Det är väldigt många ungdomar som är innovativa och duktiga. Mycket bra.

Dessutom visar denna mässa på att en ishall som står tom och oanvänd ungefär halva året kan användas till mycket annat än att bara spela ishockey i.








 


15 gram lättare

Onsdag den 23 mars 2011

På morgonen var jag till tandläkaren. Min vishet minskade med cirka 15 gram. En av mina visdomständer drogs ut. Som vanligt inför mina tandläkarbesök var jag lite nervös. Det var för övrigt första gången i mitt liv som jag fick en tand utdragen.

Min nervositet var dock obefogad och jag ska försöka tänka annorlunda inför mina framtida tandläkarbesök.

Med två bedövningssprutor och en mycket informativ och berättande tandläkare så kände jag absolut ingen smärta. Det var tvärtom ett trevligt och behagligt besök och jag gick glad i hågen från mitt tandläkarbesök.

Sedan var jag med på ett möte med socialchefen och sedan var jag på ett möte gällande kultur- och fritidschefsjobbet.


Utveckling eller avveckling

Onsdag den 23 mars 2011

Idag har jag varit på ett seminarium här i Jokkmokk. Det var ett framtidsseminarium som arrangerades av Strukturum och Sparbanken Nord.

Att det arrangeras just idag har att göra med att den regionala UF-mässan startar idag. Många av länets gymnasieelever är i Jokkmokk under dagarna två.

Seminariet var välbesökt. Initiativet till seminariet har kommit från lokala företagare vilket känns bra.



I ett antal blogginlägg nedan kan du läsa om vad de olika föreläsarna pratade om.  





Omvärldsbevakning

Onsdag den 23 mars 2011

I det inledande passet presenterade Pär Jonsson, näringslivschef i Älvsbyns kommun, en omvärldsbevakning. Vi kan konstatera att Jokkmokk och Norrbotten och Sverige är en mycket liten del av världen.

Pär presenterade många tänkvärda tankar. Ett konstaterande som jag la på minnet var att för tio år sedan hade hälften av jordens befolkning aldrig ringt ett telefonsamtal. Så är det inte nu. Omvärlden förändras och vi i Jokkmokks kommun påverkas av alla dessa saker.








Kulturellt, vilt och vackert

Onsdag den 23 mars 2011

Jokkmokks kommuns kommunalråd, Stefan Andersson, lyfte sedan bland annat fram vikten av bostäder och problematiken med bostadssituationen i Jokkmokk. Han pratade om olika näringslivssatsningar, utbildningssatsningar och mycket annat.

Han pratade om vikten av att jobba med frågor inom energi- och miljöområden, vindkraftsfrågor och frågor kring besöksnäringen.

Tre nyckelord om Jokkmokks kommun är enligt Stefan kulturellt, vilt och vackert.






Vattenfall i Jokkmokk

Onsdag den 23 mars 2011

Vattenfall var också representerade på seminariet. De berättade om sin verksamhet och sina framtidsplaner.


Skolan är näringslivets viktigaste leverantör

Onsdag den 23 mars 2011

Jan-Olov Nordström, regionchef Svenskt näringsliv Norrbotten, pratade också om framtidsfrågor.

I Norrbotten är Jokkmokk den kommun – relaterat till invånarantalet – där flest företagsamma finns. Dessutom är det i Jokkmokks kommun som de flesta kvinnliga företagarna finns. Jan-Olov pratade mycket om företagsranking och befolkningsproblematiken.

Han sa också att Urbans Bäckström från Svenskt näringsliv på riksnivå bland annat brukar säga att skolan är näringslivets viktigaste leverantör. Intressant iakttagelse.



Strategi för utveckling

Onsdag den 23 mars 2011

Jokkmokks kommuns strateg, Sture Bryggman, pratade om huruvida det går att ha en strategi för utveckling.

De målbilder som finns handlar om Jokkmokks kommun som samiskt varumärke. Även besöksnäringsfrågorna är ett viktigt mål precis som målet om Jokkmokks kommun som energikommun och klimatcenter.

Vi måste få modiga beslutsfattare – politiker och tjänstemän – och vi måste våga ta risker för att genomföra och verkställa beslut som tagits.








Den bästa resursen är människan

Onsdag den 23 mars 2011

Stefan Mikaelsson, ordförande i sametinget, pratade om historiska aspekter ur ett samiskt perspektiv. Han konstaterade att den bästa resursen som finns är människan.

Han lyfte också fram de goda satsningar som Jokkmokks kommun gjort inom olika områden under den senaste tiden. Det handlade om allt från Laponia-arbetet via alla kontakter vi har idag till satsningar på Terra Madre-konferensen.

 


Besöksnäringen ska fördubblas

Onsdag den 23 mars 2011

Annelie Päiviö, projektledare på projektet Jokkmokk tar sats, presenterade projektet vars syfte är att samordna turismsatsningar och att öka besöksnäringen i Jokkmokks kommun.

Polcirkeln som egenskap är underskattad som varumärke och som något som går att nyttja mycket mer i turismsammanhang.

Annelie berättar att det nationella målet är att omsättningen inom besöksnäringen ska fördubblas. Omsättningen ska därmed uppgå till 400 miljoner kronor i Jokkmokks kommun år 2020.



Essens of Lapland

Onsdag den 23 mars 2011

Som en avslutning på seminariet underhöll Eva Gunnare och bjöd på upplevelser i form av mat, sång, berättelser och bilder.

På kvällen var jag på körträning gånger två.

Först sjöng jag med kören och tränade inför söndagen då vi ska sjunga i kyrkan. Sedan var jag och äldsta dottern ute med bilen och övningskörde.


Krisövning

Tisdag den 22 mars 2011

Idag har jag varit med på en övning där vi fick träna på hur vi ska jobba då en svår olycka inträffar. Vi fick träna på hur vi ska organisera oss och hur vi ska hantera olika svåra situationer.

Det var en bra övning och vi var många som fick lära oss många viktiga och tänkvärda saker.



Sedan hade jag en genomgång med socialchefen i olika frågor och efter det hade jag en träff med tekniska chefen och personalchefen.


Vårdagjämning

Måndag den 21 mars 2011

På morgonen kom jag tillbaka till Jokkmokk efter helgens bandyutflykt till Uppsala.

Idag hölls ett möte i kommunstyrelsens arbetsutskott. Bokslutet för år 2010 är nu klart. Jokkmokks kommun redovisar ett mycket bra resultat. 12,7 miljoner kronor mer i intäkter jämfört med kostnaderna.

Utvecklingskontorets verksamhetsplan presenterades. Det blev många bra samtal under presentationen.



Sedan behandlades frågor inom fastighetssidan. Bland annat slogs fast att Jokkmokks kommun inte ska sälja fastigheterna som har att göra med Vuollerim6000 och som ägs av Jokkmokks kommun.

Lönekartläggningen för år 2010 presenterades av personalchefen.

Ett ärende om investering för reservkraft inom IT-sidan behandlades.

Jag var också med på ett möte med ordförande i AB Jokkmokkhus. Vi gick igenom olika frågor och informerade den nya ordförande om frågor som har att göra med vår tekniska allians.

Idag är det alltså vårdagjämning. Dagen och natten är därmed lika långa i hela landet. Från och med i morgon har vi här i norr längre dagar än sörlänningarna. Och så blir det nu i ett halvår framåt. Härligt!



Bandyfinal

Söndag den 20 mars 2011

Idag har årets enskilt största bandyhändelse genomförts. Bandyfinalen på Studenternas IP i Uppsala. För andra året i rad var mitt favoritlag Bollnäs ett av finallagen. Tyvärr förlorade Bollnäs.

Det var en mycket bra bandymatch som genomfördes under perfekta förutsättningar. Till skillnad från förra årets snöovädersfinal var det nu strålande sol från en klarblå himmel och några plusgrader.

Sandvikens AIK vann i förlängningen.

På kvällen satte jag mig på nattåget norrut och slickade såren.

Här ser ni två bilder från finalarenan.











Femårsjubileum med skumpa

Fredag den 18 mars 2011

På morgonen var jag på Strukturums fredagsmöte. Där blev alla besökare bjudna på skumpa. Det var skumpa av modellen som innebär att man ändå får köra bil efteråt. Anledningen till skumpan var att det nu är fem år sedan fredagsmötena startade.



Varje fredag morgon i fem års tid har man alltså hållit träffar i Strukturums lokaler för företagare och för allmänheten med olika teman. Bra jobbat.

Idag handlade mötet om Jokkmokksdagarna i Huddinge.



Direkt efter det mötet var jag med på ett möte med projektledaren för projektet Jokkmokk tar sats. Projektet tar slut vid utgången av detta år och frågan om vad som ska ske efter projektets slut diskuteras nu.

Med på mötet var även kommunalrådet och utvecklingscheferna samt vår strateg och en representant för turistbyrån.

Turism- och besöksnäringsfrågor är ett prioriterat område. Det är ett svårt område med många olika åsikter i alla frågor. Nu ska vi försöka samla alla goda tankar och idéer och bestämma oss för hur vi ska jobba vidare i framtiden.

Sedan var jag på ett möte där vi tittade igenom de olika kandidaterna till kultur- och fritidschefsjobbet.

På eftermiddagen var jag på ett utvecklingssamtal gällande mellersta dottern. Sedan tog jag bussen och tåget söderut. På söndag stundar SM-final i bandy. Bollnäs är åter där och ska spela på Studenternas i Uppsala.

Heja Bollnäs.

 


Riskhanteringsmöte

Torsdag den 17 mars 2011

På morgonen var jag med på några olika interna träffar i olika frågor. Sedan var jag med på ett riskhanteringsmöte.

Vi pratade mycket om försäkringsfrågor, skadegörelser, krisövningar och liknande.

Direkt efter lunch hade vi en träff med facken. Vi pratade om medarbetarsamtal och om de olika rekryteringsprocesser vi är inne i nu.



Sedan var jag på ett möte som handlade om olika överförmyndarfrågor.

 



Hundpromenad utan hund

Onsdag den 16 mars 2011

Idag har vi återigen haft ett strålande vårvinterväder i Jokkmokk. Jag såg fram mot lunchpromenaden med Tindra.
 
När jag kom hem strax innan halv ett var huset tomt. Ingen hund! Och inga barn!
 
Då slog det mig att minstingen slutat tidigare idag eftersom det varit treornas skidtävling på förmiddagen. Jag ringde dottern och fick då reda på att hon och en kompis var ute på en promenad med Tindra. Det var ju bra!

Då gick jag på en hundpromenad utan hund.






Ägarmöte samernas utbildningscentrum

Onsdag den 16 mars 2011

Idag har jag varit med på ett ägarmöte med samernas utbildningscentrum. Kommunen och svenska samernas riksförbund (SSR) var representerade.

Vi fick en information om vad som hänt rent historiskt och om vilka framtidsvisioner som finns.

Bland annat fick vi höra att man tillsammans med gymnasieskolan ansöker om att få till ett gymnasieprogram på Bokenskolan som heter ”Samiskt entreprenörsprogram”.






Samiskt idrottscenter

Tisdag den 15 mars 2011

På morgonen var jag med på ett möte om ett samiskt idrottscenter.

Representanter från samernas svenska idrottsförbund var på besök. Man har från deras sida önskemål och tankar kring att bygga upp ett samiskt idrottscenter med kansli, hälsofrågor, forsknings- och utvecklingsfrågor.

Spännande tankar presenterades.

Sedan var jag med på ett möte gällande flyktingfrågor och integrationsfrågor. Några gånger per år träffas vi ett antal olika tjänstemän från olika organisationer. Det är allt från svenska kyrkan, försäkringskassan, arbetsförmedlingen, företagarföreningen, LKF och landstinget till alla våra olika delar inom kommunens olika verksamheter som träffas och utbyter erfarenheter.

Sedan var jag på ett möte där vi fick en genomgång av ett kommunikationssystem som heter Rakel. Och efter den träffen var jag med och tittade igenom kandidaterna till socialchefsjobbet.

Jag var därefter på ett möte med kommunalrådet och utvecklingscheferna där vi diskuterade olika framtida frågor.




Strategisk beredningsdag

Måndag den 14 mars 2011

Idag har vi haft en heldag tillsammans med politikerna i kommunstyrelsen och nämndsordföringarna.

Vi har pratat framtid vad gäller både verksamhetsfrågor och investeringsfrågor. Vi har också pratat om vad innehållet i det strategiska dokumentet betyder för oss.

Detta var andra dagen i år vi träffades i denna form. Syftet är att informera politikerna om hur läget ligger och konsekvenser av olika scenarier. Det blev många bra samtal.

Nu är det upp till politikerna att prioritera de medel som finns tillgängliga så att våra resurser används på bästa möjliga sätt.



Fast på parkeringen

Söndag den 13 mars 2011

Vid midnatt i fredags blev vi fast på långtidsparkeringen vid Kallax. Det betalkort vi använde då vi checkade in tog oss inte ut från samma parkeringsplats. Det var kallt, minstingen var trött och frusen och vi kom inte ut från parkeringen. Vad gör man då?

Ska jag köra igenom bommen och förstöra både den och bilen? Eller ska jag gå ut och känna på om man kan lyfta bommen av egen kraft för att sedan på något sätt få igenom bilen till andra sidan? Eller vad ska vi göra?

Mellanflickan, som ofta kommer med praktiska och lösningsinriktade förslag, sa ganska omgående: ”Varför kör du inte samma väg som vi gick när vi kom från vänthallen?”

Bra förslag! Jag backade, vände bilen och körde på gångvägen upp förbi taxibilarna och stannade till utanför ingången till vänthallen.

Jag gick in och försökte få tag på någon som jobbade där för att förklara situationen så jag inte skulle bli tagen för en parkeringssmitare. Men, det var endast två väktare där och de kunde inte hjälpa mig med något annat än att ge mig ett telefonnummer som jag kunde ringa dagen efter.

Vi åkte hem till Jokkmokk och la oss. Direkt igår förmiddag ringde jag det telefonnummer jag fått. Den jag pratade med lyssnade vänligt och tog en massa uppgifter och skulle försöka lösa gåtan. De skulle ringa tillbaka om det var något problem.

De har ännu inte ringt och jag hoppas att det inte blir några negativa följdverkningar utifrån min handling.



Shopping och bilparkering

Söndag den 13 mars 2011

Milano är en speciell stad. Mycket i Milano fokuserar på shopping har jag fått en känsla av. Jag vet inte om jag sitter fast i stereotypa könsroller eller hur det nu är, men jag konstaterar att det i vår familj finns fyra kvinnor och en man. Kvinnorna gillar att shoppa och det gör inte mannen.

Här ser ni en bild på minstingen i shoppartagen.



Eftersom jag är en erfaren man så tog jag min bok med mig på vår shoppingtur. Jag satte mig och läste i varje affärs besökssoffa medan övriga gick runt i affärerna. Jag blev snabbt överbelamrad med allehanda attiraljer från övriga familjemedlemmar. Så här kunde det se ut:



I Milano – och egentligen lite överallt i de sydeuropeiska länderna – är bilparkeringskulturen minst sagt annorlunda jämfört med i Sverige. Man kan se bilar parkerade precis hur som helst.

Jag vet inte om det framgår så klart men den bil ni ser på bilden nedan är parkerad exakt precis där ett övergångsställe börjar med baken ut mot korsningen. Det här tror jag inte vi någon gång skulle kunna se i Sverige.








 


SAS har olika regler

Lördag den 12 mars 2011

Nu är jag åter i Jokkmokk efter en vecka i franska Alperna. Det har varit en mycket bra vecka med fint väder och härlig skidåkning.

Jag fortsätter att förundras över hur samma regler tolkas på olika sätt på olika flygplatser.

Vi har åkt med SAS hela vägen från Luleå via Arlanda till Milano och samma väg tillbaka. På resan till Milano fick vi i Luleå, klart och bestämt, höra – för övrigt av samma SAS-medarbetare som i november klart och bestämt talade om för oss att det inte gick att ändra en redan bokad resa – att skidpaketet minsann inte fick väga mer än 12 kilo. Vi sa att vi tidigare rest med samma antal skidor i samma skidpaket och att det inte varit några konstigheter med det.

Kvinnan förklarade bestämt att det var nya regler på SAS och det var bara för oss att vackert packa om. Vi fick två plastfodral och vi fick göra tre skidpaket av det som från början varit ett (1) paket. Dessutom skulle det kosta 300 kronor i extra avgift.

Vi packade snällt om våra skidor i den arla morgonstunden och checkade in allt direkt till Milano. Vi noterade dock med förvåning – och med lite glädje – att vi inte behövde betala avgiften på 300 kronor. Varför vet jag inte. Kanske glömde SAS-personalen bort det i morgonstressen och ompackningsbestyren.

Allt flöt på och vi fick ut våra tre skidpaket i Milano.

När vi igår checkade in i SAS monter på flygplatsen i Milano så sa vi inget om detta med vikten på skidpaketet utan väntade på att återigen få direktiv på att packa om skidorna.

Det kom dock inga sådana direktiv utan vi fick betala 30 euro för det enda skidpaket vi hade och som helt klart vägde mer än de nya reglerna som enligt SAS personal i Luleå gäller nu.

Det för tunga skidpaketet kom välbehållet fram till Luleå utan problem.

Tilläggas kan att även denna gång var vi tvungna att göra en förändring i den bokade resan. Frugan stannade i Stockholm på vägen hem. Glädjande nog så var det inga som helst problem att göra den förändringen när vi checkade in i Milano.

Det är tydligen endast i Luleå det är problem med sådana ombokningar.

Här kommer några bilder från Alperna.














Slumpartade möten leder ibland till skidåkning i Alperna

Fredag den 4 mars 2011

Igår åkte vi till franska Alperna. Vi reste från tidig morgon till sen kväll. Idag har vi åkt skidor hela dagen. Det var hyfsat bra väder. Cirka tio grader varmt mitt på dagen och solen var framme från och till.

Vi är på ett ställe där vår franske vän håller till. Tänk att ett slumpartat möte i Sitojaur i slutet av 1990-talet ledde till att vi blivit goda vänner med en fransman och att vi nu fått möjlighet att för fjärde gången hälsa på honom i Alperna.










Delutvärdering om medarbetardagarna

Onsdag den 2 mars 2011

På förmiddagen hade vi ett ledningsgruppsmöte. Vi gick bland annat igenom lite olika frågor inför den strategiska beredningsdagen om en halvannan vecka. Även kommunalrådet var med på ett snack i den frågan.



På eftermiddagen hade vi först ett möte där vi gick igenom vilken dagordning vi ska ha på nästa träff med kommunstyrelsen och med dess arbetsutskott.

Sedan hade vi ett möte med tekniska alliansen. Vi pratade bland annat om hur långt vi kommit i olika samarbets- och samverkansfrågor mellan Jokkmokkshus, Värmeverket och teknik- och serviceavdelningen inom Jokkmokks kommun. Kommunalrådet var med och fick lite information även på det mötet.

Sedan var jag med på ett telefonmöte med kommuncheferna inom Lapplands kommunalförbunds område inför direktionsmötet i nästa vecka.

Och slutligen var jag med på ett kvällsmöte där värdegrundsgruppen och ledningsgruppen träffades tillsammans med två representanter från Sunnanå Utveckling AB för att gå igenom hur det har gått med medarbetarutbildningen fram till nu. Det är övervägande positiva signaler som kommer fram från våra medarbetare som gått utbildningen.



Vi diskuterade tillsammans om vad som blir nästa steg efter det att alla medarbetare gått denna utbildningsdag. Vi pratade om att göra maj månad till en värdegrundsmånad där alla arbetsplatsträffar ska fokusera på värdegrundsfrågor och på frågor som handlar om medskapande. Om alla arbetsplatser pratar om hur detta påverkar just precis min egen arbetsplats tror vi att vi kommer att få en stor genomslagskraft och förhoppningsvis ett ändrat beteende där det så behövs.

På kvällen packade vi färdigt inför familjens sportlovsresa till Alperna.



Våren är här

Tisdag den 1 mars 2011

Tänk att vi redan är inne i mars månad. Enligt kalendern är vi därmed inne i den tidsperiod som kallas våren. Nå, det kanske inte riktigt stämmer här uppe i Jokkmokk. Men, vi är definitivt inne i vårvintern. Vi brukar säga att mars och april är de bästa månaderna i Jokkmokk. Där är vi nu.

På morgonen hade jag ett möte med vår revisor från Komrev. Vi gick igenom lite om hur hon ser på frågan om vilka områden som skulle kunna vara möjliga för de förtroendevalda revisorerna att djupgranska under år 2011.

Vi har också haft lite olika samtal under dagen gällande frågan om hur vi ska göra inom ekonomiadministrationen inom tekniska alliansen och vi har även pratat om hur vi kan jobba vidare med det delade ledarskapet inom utvecklingskontoret.

Utvecklingscheferna, kommunstrategen och jag har dessutom gått igenom olika strategiska frågor. Vi hade ett mycket bra och givande samtal.


RSS 2.0