Möten

Måndag den 4 maj 2009

Idag har jag suttit på möten hela dagen. På förmiddagen hade vi ett möte i vår tjänstemannaledningsgrupp. En lång punkt på dagordningen var de ekonomiska utmaningarna vi står inför. Det känns som att de ekonomiska försämringarna som presenterats för oss under våren blir väldigt svåra att uppnå.

Några av våra grannkommuner här i norr har gått ut och sagt att de inte kommer att klara balanskravet i år och att de faktiskt struntar i balanskravsreglerna.

Det betyder alltså att de tror att de kommer att göra av med mer pengar än vad de faktiskt har. Jag gör bedömningen att även Jokkmokks kommun kommer att göra av med mer pengar under år 2009 jämfört med de summor som vi har att hantera.

Vi säger dock att vi verkligen ska göra allt som står i vår makt för att sänka kostnaderna så mycket så att intäkterna kommer att bli högre än kostnaderna. Men just nu har jag svårt att tro att detta ska kunna gå att genomföra under 2009.

Det krävs ju i sådana fall att alla styrelser och nämnder fattar beslut som leder till kostnadssänkande åtgärder. Jag upplever att i några nämnder så diskuterar man frågor som faktiskt leder till ökade kostnader. Vi får se vad som händer i den frågan.

På eftermiddagen hade vi ett möte om elavtal och elupphandlingar. Jokkmokks kommun kommer att upphandla elleveranserna från och med nästa år. Förhoppningsvis kommer det också att sänka våra framtida kostnader.

Direkt efter det mötet hade vi ett möte med ett antal chefer och arbetsledare. Mötet handlar om hur vi jobbar i vår OJ!-grupp och hur vi ska gå vidare med dessa frågor för att ytterligare skapa ett ökat engagemang hos våra medarbetare. Vi har konstaterat att alla chefer och arbetsledare är väldigt viktiga i detta arbete och vi har nu haft tre träffar med våra chefer och arbetsledare för att stöta och blöta dessa frågor.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0