Möten och prisutdelning

Tisdag den 19 maj 2009

På förmiddagen hade vi möte i ledningsgruppen. Mycket kretsar kring ekonomiska frågor. Men vi diskuterade även andra viktiga och strategiska saker.

Direkt efter lunchen var jag med på ett möte med utvecklingskontoret. Det sker vissa omflyttningar inom utvecklingskontoret efter kommunstyrelsens beslut i förra veckan. Vi gick igenom vad det innebär i praktiken för alla berörda inom utvecklingskontoret.

Sedan var det ett möte i OJ!-gruppen. Det var också ett bra möte. Vi diskuterade bland annat hur vi går vidare i förändringsprocessen. Vi är många som inser att de kraftigt ekonomiska försämringarna för Jokkmokks kommun sätter lite käppar i hjulen i vårt förändringsarbete i OJ!-gruppens anda.

Samtidigt kanske det är som så att det nu är än viktigare att vi jobbar med frågorna om att få till stånd en förändrad organisationskultur i Jokkmokks kommun. Det är en svår balansgång att gå. Förhoppningsvis kommer vi fram till något bra sätt att jobba vidare på då vi nu under maj månad ska diskutera dessa frågor på varje arbetsplatsträff.

Jag fick dessutom förmånen att under eftermiddagen vara med på prisutdelningen i en tävling som medarbetarna på Kunskapens Hus anordnat. Tävlingen heter Kraftkampen och har pågått under två dagar. Det är gymnasieelever från Kramfors i söder till Kiruna i norr som varit i Jokkmokk för att tävla i denna tävling. 

Tävlingen hade ett energitema och syftet är att få gymnasieelever intresserade av att gå en framtida KY-utbildning inom energiområdet.

På kvällen var jag på yngsta dotterns skola där det var öppet hus eller Vårsalongen som det heter. Man visade upp lite hur man jobbade i skolan. De yngsta eleverna genomförde dessutom en fantastisk show där man dansade sig igenom hela Sagan om Ringen under en knapp halvtimme. Det  var verkligen en härlig upplevelse. Tack Kulturskolan för det fina arrangemanget.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0