Telefonmöten och fastighetsförsäljningar

Onsdag den 20 maj 2009

Idag är det en så kallad halvdag hos oss. Och säkert också på många andra arbetsplatser. Jag hade två inplanerade telefonmöten idag. För ovanlighetens skull så hade jag inga andra inplanerade möten. Många medarbetare kunde välförtjänt göra långhelg vid lunch men vi var några på kontoret som jobbade även på eftermiddagen.

Dagen kom att handla mycket om fastighetsförsäljningsfrågor i allmänhet och tvättstugeförsäljningen i Murjek i synnerhet.

Vi har ju inom Jokkmokks kommun sedan en tid tillbaka jobbat mycket med att försöka göra oss av med fastigheter. Vi menar att det är mycket bättre om företagare, entreprenörer eller föreningar äger fastigheter i stället för att Jokkmokks kommun ska äga dem.

Vi tror att fastigheterna kan nyttjas, utvecklas och underhållas bättre och effektivare om det är någon annan än kommunen som äger dem.

Därför har ett antal olika fastigheter nu annonserats ut till försäljning. Det skapar då oro och frågor hos många. Nu finns det många i Murjek som känner en rädsla för att tvättstugan och uthyrningsstugorna kommer att köpas av någon som efter köpet kommer att riva eller flytta stugorna.

Kommunens förhoppning är att någon turistentreprenör eller annan förening eller företagar lägger ett bud på stugorna som innebär att de blir kvar där de står.
 
Nå, eftersom det nu finns så många frågetecken kring detta så har jag och tekniska chefen bjudits in till ett möte i Murjek. Vi åker dit i nästa vecka. Förhoppningsvis kan vi reda ut alla frågetecken och funderingar som bybor och lokal företagare har.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0