Besök i Murjek

Tisdag den 26 maj 2009

Idag kretsade mycket kring fastighetsfrågor. Första mötet handlade om hur vi ska jobba vidare med förvaltningsavtalet mellan Jokkmokks kommun och Jokkmokkshus. Det handlar både om hur vaktmästerifrågorna ska hanteras och även hur ekonomiadministrationen ska hanteras.

Sedan åkte jag och tekniska chefen till Murjek. Vi var inbjudna till ett möte med anledning av att Jokkmokks kommun håller på med att sälja ett antal fastigheter. Bland annat är tvättstugan i Murjek till salu. Det skapar oro och frågetecken bland vissa bybor.

Vi hade ett bra möte där vi förklarade kommunens inställning. Vi tror bland annat att just den här typen av fastigheter kan nyttjas och utvecklas bättre av lokala företagare och entreprenörer eller föreningar jämfört med om kommunen står som ägare.

Vi menar att den som är intresserad av att köpa fastigheten ska lägga ett bud. Sedan får vi som kommun utvärdera vilket bud som är bäst.

Tillbaka på kontoret på eftermiddagen hade vi en arbetsplatsträff. Vi gick igenom hur vi skulle kunna jobba för att skapa ett engagemang och en vilja bland alla medarbetare till att jobba med förändringsarbetet i OJ!-gruppens anda.

Det var också ett mycket bra möte tycker jag. 

På kvällen kom äldsta dottern hem från Frankrike efter att ha suttit i en buss från söndag mitt på dagen. En lång och tuff resa men i den åldern (16 år)  verkar det inte vara något problem att sova på bussar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0