SAS har olika regler

Lördag den 12 mars 2011

Nu är jag åter i Jokkmokk efter en vecka i franska Alperna. Det har varit en mycket bra vecka med fint väder och härlig skidåkning.

Jag fortsätter att förundras över hur samma regler tolkas på olika sätt på olika flygplatser.

Vi har åkt med SAS hela vägen från Luleå via Arlanda till Milano och samma väg tillbaka. På resan till Milano fick vi i Luleå, klart och bestämt, höra – för övrigt av samma SAS-medarbetare som i november klart och bestämt talade om för oss att det inte gick att ändra en redan bokad resa – att skidpaketet minsann inte fick väga mer än 12 kilo. Vi sa att vi tidigare rest med samma antal skidor i samma skidpaket och att det inte varit några konstigheter med det.

Kvinnan förklarade bestämt att det var nya regler på SAS och det var bara för oss att vackert packa om. Vi fick två plastfodral och vi fick göra tre skidpaket av det som från början varit ett (1) paket. Dessutom skulle det kosta 300 kronor i extra avgift.

Vi packade snällt om våra skidor i den arla morgonstunden och checkade in allt direkt till Milano. Vi noterade dock med förvåning – och med lite glädje – att vi inte behövde betala avgiften på 300 kronor. Varför vet jag inte. Kanske glömde SAS-personalen bort det i morgonstressen och ompackningsbestyren.

Allt flöt på och vi fick ut våra tre skidpaket i Milano.

När vi igår checkade in i SAS monter på flygplatsen i Milano så sa vi inget om detta med vikten på skidpaketet utan väntade på att återigen få direktiv på att packa om skidorna.

Det kom dock inga sådana direktiv utan vi fick betala 30 euro för det enda skidpaket vi hade och som helt klart vägde mer än de nya reglerna som enligt SAS personal i Luleå gäller nu.

Det för tunga skidpaketet kom välbehållet fram till Luleå utan problem.

Tilläggas kan att även denna gång var vi tvungna att göra en förändring i den bokade resan. Frugan stannade i Stockholm på vägen hem. Glädjande nog så var det inga som helst problem att göra den förändringen när vi checkade in i Milano.

Det är tydligen endast i Luleå det är problem med sådana ombokningar.

Här kommer några bilder från Alperna.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0