Nu lämnar vi stabsläget

Onsdag den 20 januari 2016

På morgonen var jag med i ett möte med beredningsgruppen kring flyktingfrågan. Vi har sedan den första december 2015 jobbat i ett så kallat stabsläge vad gäller hanteringen av flyktingfrågorna i Jokkmokks kommuns organisation.

Idag tog jag ett beslut om att avsluta detta stabsläge vilket innebär att vi idag går tillbaka till en ordinarie linjeorganisation där vår nya organisation ska hantera alla viktiga flyktingfrågor tillsammans med alla andra viktiga verksamhetsfrågor.

Vår säkerhetssamordnare Nina Ström har haft utökade befogenheter och mandat sedan den första december 2015 och idag går hon därmed tillbaka till sin ordinarie roll som säkerhetssamordnare.

Det betyder i sig inte att alla utmaningar inom flyktingfrågan är löst. Men det har skett stora förändringar vad gäller flyktinginströmningen till landet under den senaste tiden och det i sin tur har lett till att det inte kommer lika många ensamkommande asylsökande ungdomar till Jokkmokks kommun nu som tidigare.

Vi behöver dock fortfarande fler medarbetare och mer boendeplatser men vi bedömer nu att vi kan jobba med dessa frågor i vår ordinarie linjeorganisation.

På eftermiddagen var jag med på ett möte där vi gick igenom behovet av kontorsarbetsplatser i kommunhuset.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0