Inflyttningen ökar

Måndag den 22 februari 2016

På morgonen hade jag ett möte med funktionscheferna inom näringslivs- och samhällsavdelningen. Vi pratade bland annat om frågor kring ansvarsfördelningen mellan avdelningschefsrollen och rollen som biträdande avdelningschef inom näringslivs- och samhällsavdelningen.

Sedan var jag med på årets första möte med Jokkmokks kommuns kommunfullmäktige. Jag och ekonomichefen var med och föredrog ärendet om omorganisationen inom Jokkmokks kommun. Efter en lång debatt beslutade kommunfullmäktige att genomföra den föreslagna organisationsförändringen.

På eftermiddagen var jag med på ett telefonmöte med kommuncheferna inom Lapplands kommunalförbund. Vi gick igenom dagordningen inför nästa veckas direktionsmöte.

Idag kom befolkningssiffrorna för helåret 2015. Glädjande nog noterar vi en ökad inflyttningssiffra för Jokkmokks kommun. Hela 364 inflyttare noteras under år 2015 vilket ska jämföras med 291 stycken under år 2014.

Tyvärr dör det fler personer än vad som föds vilket totalt sett ledde till att Jokkmokks kommun minskade invånarantalet med 14 invånare under helåret 2015 och vi var vid senaste årsskiftet 5.072 invånare.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0