Dubbelbeläggning i våra boenden

Måndag den 21 september 2015

På morgonen hade jag och ekonomichefen en genomgång med kommunalrådet. Sedan var jag med på ett möte kring frågan om ensamkommande asylsökande ungdomar. Just nu har vi 25 ungdomar i vår verksamhet där vi har ett avtal om att ta emot 22 ungdomar. Avtalen gäller inte just nu under de svåra förhållanden som finns i hela Europa och i hela Sverige. Prognosen säger att vi kommer att få många fler ungdomar under den närmaste tiden.

Vi har tagit ett beslut om att dubbelbelägga de rum som vi har i vår verksamhet. Det är inget optimalt beslut men innan vi hittar andra lösningar på boenden så är det dubbelbeläggning som gäller.

Vi fick idag också ett besked från Migrationsverket att Migrationsverket nu tagit ett beslut om att hundra flyktingar ska bo i Vattenfalls gamla kontorslokaler i Porjus. De hundra flyktingarna kommer enligt uppgift från Migrationsverket att komma till Porjus i morgon tisdag.

På eftermiddagen var jag med på ett samrådsmöte med näringslivsbolaget Strukturum och därefter hade vi ett möte kring jämställdhetsfrågor och värdegrundsfrågor.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0