Strategiska frågor diskuteras

Onsdag den 4 mars 2015

Idag på morgonen var jag med på ett extra kommunstyrelsemöte där frågan om förlängning av projektet Focus Jokkmokk diskuterades.

Sedan startade årets första träff som vi kallar för en strategisk beredningsdag där politiker och tjänstemän träffas och går igenom olika frågor. Vi fick ta del av en ekonomisk och verksamhetsmässig redovisning av måluppfyllelse från våra olika avdelningar och enheter. Vi diskuterade kring hur vi eventuellt kan förändra processen kring hur vi jobbar med budgetfrågor och vi pratade om hur vårt nästa strategiska visionsdokument ska se ut.

Vi fick också ta del av en redovisning av arbetet i det projekt som vi kallar Tillväxt Jokkmokk och som visar på olika samhälls- och näringslivseffekter i Jokkmokks kommun i en situation där en eventuell gruvetablering i Kallak, väster om Jokkmokk, blir verklighet.

Vi kan konstatera att enligt rapporten så kommer inte en gruvetablering att lösa de utmaningar som finns för att klara befolkningsmål och liknande i Jokkmokks kommun. Utmaningarna är stora och många och vi behöver jobba med många olika saker för att klara av att öka antal medborgare i Jokkmokks kommun.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0