Jokkmokk 2022

Måndag den 9 februari 2015

På morgonen hade jag ett möte med personalchefen och sedan hade jag ett ledningsgruppsmöte. Vi gick igenom den marknadsvecka vi precis varit med om och vi pratade om läget vad gäller ekonomiska frågor.

Sedan var jag med på den nya mandatperiodens första ordinarie kommunstyrelsemöte. Kommunstyrelsen behandlade många olika frågor under dagen. Bland annat en fråga om lönerevisionen år 2015 och en fråga om ändrade detaljplaner i Porjus. Frågor om jämställdhetsarbetet och frågor kring validering av olika former av utbildningar diskuterades.

En rad olika fastighetsfrågor behandlades och kommunstyrelsen beslutade att genomföra vissa investeringar gällande frågan kring energiintensiva verksamheter i industrihuset i Porjus.

Vi pratade om hur vi ska jobba med vårt långsiktiga måldokument. Jokkmokk 2015 ska omarbetas. Vi pratar om ett nytt dokument som har en målbild på 5-7 år. Ett alternativ skulle kunna vara att jobba mot år 2022.

Ett ärende om att inflyttningsprojektet Focus Jokkmokk ska förlängas diskuterades och ett antal olika bygdemedelsärenden behandlades. Kommunstyrelsens interna budgetramar för år 2015 slogs fast och ett antal olika valärenden behandlades.

Ett extraärende som handlade om frågan kring sametingets parlamentsbyggnad behandlades. En enig kommunstyrelse ställer sig positiv till att erbjuda sametinget plats i Jokkmokk.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0