Islamofobi

Tisdag den 9 september 2014

Idag har jag varit på ett samrådsmöte med Focus Jokkmokk där många representanter från olika organisationer deltagit. Vi fick till att börja med träffa två representanter – Beatrice Nordin och Aya Mohammed – från studieförbundet Sensus som pratade om ett projekt som handlar om islamofobi och hur vi kan motverka rasism. Projektet heter MIO (Mångfald, Islam, Organisering).

De var i Jokkmokk även i går kväll och föreläste för samtliga lärare i de kommunala skolorna i Jokkmokks kommun.

Vi jobbar väldigt mycket med dessa frågor inom Jokkmokks kommun. Det är väldigt viktigt att förändra attityder och värderingar inom detta område. Vi konstaterar att vi har ett system av ojämlikhet.

Inom MIO-projektet pratar man om att det handlar om:

• Attityder
• Organisering och
• Strukturella frågor

När vi pratar om attityder handlar det om hur vi pratar om muslimer på bussen i vardagslivet. När det handlar om organiseringsfrågor menar MIO-projektet att ett exempel på det är då politiska partier som Sverigedemokraterna i organiserad form jobbar med att minska invandring och liknande. Och slutligen handlar det om strukturella problem då Hassan eller Mohammed inte får ett jobb utifrån att de personerna heter just det de heter.

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0