Dags att HBTQ-certifiera Jokkmokk

Måndag den 13 oktober 2014

Idag har jag suttit i möte med kommunstyrelsens arbetsutskott hela dagen. Ett antal fastighetsfrågor diskuterades och ett förslag om att inrätta en flaggpolicy för Jokkmokks kommun diskuterades.

Ett antal ärenden med bäring på ekonomi hanterades. Vi gick igenom Jokkmokks kommuns andra tertialbokslut för år 2014. Arbetsutskottet diskuterade även skattesatsen för år 2015 samt förslaget till styrelsernas och nämndernas ramar för år 2015 och även investeringsbudgeten för år 2015. Alla dessa frågor ska nu vidare till först kommunstyrelsen och sedan till kommunfullmäktige för beslut.

Vi fick en presentation och en genomgång av gestaltningsprogrammet som nu i princip är klart. Vi pratade även om frågan kring energiintensiva etableringar och vi diskuterade kring olika GIS-frågor. Ett ärende om planändring diskuterades och en plan över ett långsiktigt folkhälsoarbete hanterades.

Ett antal bygdemedelsärenden hanterades också och vi bestämde att vi nu ska utreda och ta fram underlag om hur vi kan jobba för att HBTQ-certifieria Jokkmokks kommun. Eller som det tydligen heter, HBT-certifiera. Tydligen finns inte Q:et med i det som kommunerna kan certifiera sig till.

Det kanske är dags att ändra på det så att Jokkmokk kan bli landets första HBTQ-certifierade kommun.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0