Idrottsgala

Lördag den 8 november 2014

Ikväll har jag varit på en fantastisk upplevelse. Jokkmokks första idrottsgala.

Tidigare i år vann Jokkmokk utmärkelsen som årets idrottskommun i Norrbotten år 2013. Som en följd av den utmärkelsen har nu Föreningsalliansen i Jokkmokk tillsammans med kultur- och fritidsnämnden i Jokkmokks kommun arrangerat en lokal idrottsgala. Vår regionala bank, Sparbanken Nord är med som en huvudfinansiär.

Från början fanns nästan etthundra nomineringar till de sju klasser som tävlade. Nästan 300 personer var samlade i Östra skolans idrottshall som för kvällen var utsmyckad och uppiffad till oigenkännlighet. Det kändes som att vi var i världens finaste festlokal. Och det var vi ju!

Det var god mat och en mycket proffsigt genomförd kväll med kulturella inslag av några av kommunens mycket duktiga musikelever från kulturskolan. Vilka talanger vi har i Jokkmokks kommun.

Jag tror det är mycket viktigt att lyfta alla fantastiska krafter som finns inom kultur- och föreningslivet i alla orter. Utan alla dessa ideella krafter som brinner för det man är intresserad av och som engagerar sina egna och andras barn och ungdomar fungerar inte våra samhällen. Stort tack till alla som gjort detta möjligt.

Och vinnarna är…

Årets idrottare med funktionshinder: Ellen Uusitalo.
Årets kvinnliga idrottare: Anna Rimpi.
Årets manliga idrottare: Robin Welander.
Årets ledare/tränare: Christer Högström.
Årets lag: Polcirkelgymnasterna.
Årets förening: Jokkmokks motorsällskap.
Årets eldsjäl: Tommy Sundgren.

Grattis till alla segrare. Och grattis till alla nominerade. Ikväll var alla vinnare.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0