Multiarena, konstgräs och signerad bok

Måndag den 5 maj 2014

På morgonen hade vi ett ledningsgruppsmöte. Sedan var jag med på ett möte i kommunstyrelsen. Vi fick först ta del av Jokkmokks kommuns ekonomiska uppföljning efter första kvartalet 2014. Just nu ser det ut som att det blir stora ekonomiska underskott inom socialnämndens och kommunstyrelsens områden under 2014.

Sedan behandlades ett ärende om trygghetsboende och ett ärende om ensamkommande asylsökande barn- och ungdomar.

I Jokkmokks samhälle finns sedan några år tillbaka en multiarena. Nu diskuteras multiarenans ansvarsområde. Kommunstyrelsen slog fast att löpande drift och underhåll för multiarenan ska skötas av kultur- och fritidsnämnden.

Några olika investeringsfrågor diskuterades. Bland annat gällande en bil inom kultur- och fritidsnämnden. Kommunstyrelsen diskuterade också kring en fråga om huruvida konstgräsplanen vid idrottsanläggningen i Jokkmokk ska bytas ut eller inte.

Frågan om att Jokkmokks kommun ska överlåta färdtjänst och riksfärdtjänst till den Regionala kollektivtrafikmyndigheten i Norrbotten (RKM) behandlades.

Kommunstyrelsen beslutade att återigen ansöka om medlemskap i Föreningen Sveriges Vattenkraftskommuner (FSV).

Ett antal olika revisionrapporter behandlades och kommunstyrelsen valde en ny ledamot till kommunstyrelsens arbetsutskott efter Anna-Greta Kvickström. Det blev Robert Bernhardsson som valdes in i arbetsutskottet.

Ett ärende om det ekonomiska läget i Destination Jokkmokk AB behandlades.

Efter kommunstyrelsemötet fick jag ta emot en signerad bok från Martina Haag. Filminspelningarna av hennes bok ”Glada hälsningar från Missångerträsk” som pågått i Jokkmokk med omnejd är nu klara. Filmbolaget med Martina Haag i spetsen tackar Jokkmokks kommun för den hjälp man fått från kommunens sida.

Det känns kul att kommunens insats uppskattas. Vi vill gärna vara med och vara inspelningsplats för filmer även i framtiden.

Så jag vidarebefordrar härmed Martina Haags tack till samtliga inblandade parter från Jokkmokk som möjliggjort denna filminspelning. Ingen nämnd, ingen glömd. Tack!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0