Socialtjänstens ekonomiska utmaningar

Måndag den 24 mars 2014

På morgonen hade jag och personalchefen en träff med områdescheferna inom socialtjänsten. Vi gick igenom olika frågor utifrån det förändringsarbete som just nu pågår. Sedan hade jag ett möte tillsammans med ekonomichefen, socialchefen och controllern inom socialtjänsten. Vi gick igenom den ekonomiska situationen inom socialtjänsten utifrån det läget att man nu upprättat årets första prognos.

Sedan hade jag ett ledningsgruppsmöte där vi gick igenom olika aktuella frågor.

Därefter startade årets andra möte med kommunstyrelsens ledamöter. Första ärendet handlade om förra årets bokslut. Jokkmokks kommun redovisar ett positivt resultat på drygt tio miljoner kronor för år 2013. Det är knappt sju miljoner kronor bättre än vad som är budgeterat. De största förklaringarna till detta mycket goda resultat är några stora engångsposter. Främst AFA-pengarna som förklarar cirka sex miljoner kronor. Dessutom har Jokkmokks kommun sålt Porjus fiskodling vilket tillsammans genererat stora engångsintäkter.

Sedan gick vi igenom den första ekonomiska prognosen för år 2014. Fortfarande är det stora ekonomiska utmaningar inom framförallt socialtjänsten. Just nu är bedömningen att socialnämndens underskott för år 2014 kommer att uppgå till sju miljoner kronor för helåret.

Diverse olika investeringsposter behandlades och kommunstyrelsen behandlade ett förslag till bostadsförsörjningsplan, en dammhaveriplan och ett uppdragsavtal för Folkets Hus-föreningen i Jokkmokk.

Dagen till ära hade vi dessutom besök från tre elever som går andra året på samhällsprogrammet på gymnasieskolan Bokenskolan i Jokkmokk.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0