Medborgardialog och Sápmi Awards

Tisdag den 4 mars 2014

På förmiddagen hade vi ett möte med samebyarnas ordförande. Vi diskuterade olika aktuella frågor som gruvfrågor, ministerbesök, medborgardialog, skoterförbud och tågens renpåkörningar.

Eftersom vi tidigare fått besked om att inga ministrar har möjlighet och tid att medverka i en medborgardialog i Jokkmokk innan valet i september 2014 och att i stället statssekreterare Håkan Ekengren kan komma så diskuterade vi olika förslag på datum för nästa medborgardialog.

I samråd med samebyarnas ordförande bestämde vi att vi inte ska genomföra någon medborgardialog innan den 20 maj utifrån det faktum att renskötarna är fullt upptagna fram till dess.
 
 
 
Jag hade sedan en genomgång med ekonomichefen om det aktuella bokslutsläget för år 2013. På eftermiddagen hade jag ett möte med personalchefen och sedan var jag med utvecklingscheferna på ett videomöte med representanter från Östersunds kommun.

Vi pratade om hur vi tillsammans kan jobba vidare med frågan kring Sápmi Awards. Det treåriga projektet är nu efter sommarens Sápmi Awards färdigt och vi söker lösningar om hur vi kan jobba vidare med detta i framtiden.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0