Jokkmokk redovisar plusresultat

Måndag den 10 mars 2014

På morgonen hade jag ett möte med socialchefen och personalchefen. Sedan hade vi ett kort möte med ledningsgruppen. Därefter startade dagens möte med kommunstyrelsens arbetsutskott.

Första punkten handlade om en dammhaveriplan och vi diskuterade även hur den centrala krisledningsorganisationen (CKL) ska se ut i framtiden. Vi fortsatte att behandla ett antal olika fastighetsfrågor och även diverse investeringsärenden.

Sedan fick vi en genomgång av bokslutsärendet. Jokkmokks kommun redovisar ett positivt resultat på drygt tio miljoner kronor för år 2013. Det är knappt sju miljoner kronor bättre än vad som är budgeterat. De största förklaringarna till detta mycket goda resultat är några stora engångsposter. Främst AFA-pengarna som förklarar cirka sex miljoner kronor. Dessutom har Jokkmokks kommun sålt Porjus fiskodling vilket tillsammans genererat stora engångsintäkter.

Socialchefen var på besök och redogjorde i några olika frågor. Ett ärende om bostadsförsörjningsplanen diskuterades och en fråga om validering som är kopplat till den strategiska planen behandlades.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0