Bo, äta och göra

Fredag den 14 mars 2014

På morgonen var jag på Strukturums fredagsmöte. Där fick vi ta del av många intressanta utbildningar som är på gång inom Lapplands Lärcentra. Det handlade bland annat om turistiska utbildningar och olika matutbildningar som är på gång. Vi fick också ta del av lite mer information kring allt som händer kring det faktum att Jokkmokk är Matlandethuvudstad nu i år 2014.

Sedan var jag tillsammans med cirka 20 olika deltagare på ett möte om hur vi kan utveckla området kring Dálvvadissjön i centrala Jokkmokk på bästa sätt. Det finns planer om ett hotellbygge där och vi har under en tid pratat om att det vore en bra plats för att bygga en parlamentsbyggnad åt Sametinget där vid Dálvvadissjöns strand. Samtidigt finns planer på en designträdgård som kunde komplettera Fjällträdgården på ett bra sätt.

Det är viktigt att vi nu belyser farhågor och svårigheter som kan uppstå om man fortsätter vidare kring dessa planer. Renskötseln kan påverkas, det rörliga friluftslivet likaså och precis i området finns det mycket viktiga fågelmatningsstället som är världsunikt på olika sätt.

Genom att träffas och samtala kan vi kanske undranröja de negativa situationer som kan uppstå om det blir olika satsningar inom detta vackra och viktiga område i centrala Jokkmokk.

På eftermiddagen var jag och ekonomichefen på ett telefonmöte med de övriga kommun- och ekonomicheferna inom Lapplands kommunalförbund gällande olika budgetfrågor inför år 2015.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0