Socialnämndens kostnader diskuteras

Måndag den 2 juni 2014

På morgonen hade vi ett ledningsgruppsmöte. Sedan var jag med på det sista kommunstyrelsemötet inför sommarledigheten.

Vi fick ta del av en slutredovisning av projekt Sájtte som nu snart är färdigt. Representanter från socialnämnden var på besök och presenterade olika förslag på hur man kan sänka kostnaderna inom socialtjänstens verksamhetsområde.

I media cirkulerar uppgifter om att olika äldreboenden i Jokkmokks kommun ska avvecklas. Socialnämnden har fått i uppdrag av kommunstyrelsen om att redovisa olika förslag om hur man kan sänka kostnaderna i syfte att uppnå kommunfullmäktiges beslut.

Jag vill bara poängtera och klargöra att det inte finns något politiskt beslut i dessa frågor från vare sig socialnämnden eller från någon annan politisk instans. Socialnämnden kommer att behandla frågan om hur kostnaderna ska sänkas på tisdag den 10 juni.

Årets första tertialbokslut behandlades och frågan om förlängning av turistbyråuppdraget hanterades.

En fråga om taxor samt olika medfinansieringsfrågor och bygdemedelsfrågor diskuterades och frågan om hur migrationsverkets medel ska fördelas diskuterades.

Ett tillägg till översiktsplan för LIS-frågor behandlades. Det handlar om frågor kring områden för landsbygdsutveckling i strandnära lägen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0