Tillväxtrådet träffas

Onsdag den 15 januari 2014

Idag har jag varit i Luleå på ett möte med Tillväxtrådet. Cirka 50 personer från kommunerna i Norrbottens län, landstinget, näringslivet och från civilsamhället träffas med ojämna mellanrum och diskuterar tillväxtfrågor av olika slag.

Norrbotten län är en av de hetaste regionerna i Sverige just nu. Mycket händer och sker här uppe i norr. Trots alla satsningar som sker ökar inte Norrbottens befolkning. Vi diskuterade och resonerade kring dessa frågor. En stor utmaning i Norrbotten är frågor kring jämställdhet, integration, mångfald samt frågor kring ungdomar och ungas situation.

Vi behöver fler invånare i Jokkmokk och i Norrbotten. Låt oss då skapa ett klimat där utbudet av människor ökar. Alltså, låt oss skapa ett attraktivt län där alla är välkomna att leva och bo i. Och med ”alla” menar vi då såväl män som kvinnor, och vi menar svenskfödda och icke svenskfödda och det ska inte heller spela någon roll på vilken Gud vi tror på om vi nu tror på någon Gud. Och vi menar också att oavsett med vem man vill ligga eller hur man vill klä sig så ska vi vara välkomnade och accepterade. Vi menar också att såväl unga som gamla ska känna tillhörighet och vara accepterade i Norrbotten.

Ett visionsdokument för hela länet ska arbetas fram.

Idag blev jag också intervjuad i Radio Norrbotten. Det handlade om frågan om att vi bjudit in fyra ministrar att vara med på nästa medborgardialog gällande gruvfrågan.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0