Asylboenden i Porjus och i Vuollerim

Torsdag den 14 augusti 2014

På förmiddagen var jag med på ett möte gällande olika utvecklingsfrågor som handlar om området kring Dálvvadissjön i Jokkmokks centralort. Det har sedan en tid tillbaka arbetats med tre olika separata objekt i området som tillsammans kompletterar varandra på olika sätt. De tre objekten vid Dálvvadissjön som planeras är en designträdgård, en parlamentsbyggnad för sametinget samt ett nytt hotell.

Vi fick en lägesbeskrivning om hur arbetet fortskrider. En miljökonsekvensbeskrivning för området håller på att arbetas fram.

På eftermiddagen hade vi ett möte med representanter från migrationsverket. Vi pratade om olika aktuella frågor kring etableringarna av de tillfälliga asylboendena i Porjus och i Vuollerim.

Vi fick reda på att det just nu finns 75 stycken nyanlända i Porjus och 60 stycken i Vuollerim. Ytterligare några kommer att komma inom kort.

Vi diskuterade mycket kring rutiner om hur det fungerar med skol- och förskolefrågor där kommunen har ett ansvar för de nyanlända. Det är viktigt att vi på Jokkmokks kommun får korrekt och snabb information så vi kan planera den verksamhet som behöver bedrivas inom skolområdet.

 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0