Kärnkraft i Finland

Tisdag den 22 april 2014

Idag har vi haft ett möte i kommunstyrelsens arbetsutskott. Första punkten handlade om mottagande av ensamkommande asylsökande barn och ungdomar. Sedan diskuterades ett antal olika fastighetsfrågor och det ekonomiska läget efter mars månad gicks igenom. Några investeringsärenden och några andra budget- och bygdemedelsfrågor diskuterades.

En fråga om färdtjänst och riksfärdtjänst diskuterades. Ett förslag finns att dessa frågor ska överlåtas till den regionala kollektivtrafikmyndigheten i Norrbotten. En fråga om ett yttrande från Jokkmokks kommun gällande den planerade kärnkraftsreaktorn i norra Finland diskuterades och frågan om ett medlemskap i föreningen Sveriges vattenkraftkommuner diskuterades.

En fråga kring taxan gällande livsmedels- och foderlagstiftningen behandlades och ett antal revisionsrapporter gicks igenom.

Sent på eftermiddagen hade jag ett möte där vi pratade jämställdhetsfrågor och värdegrundsfrågor. Dessa båda områden hör ihop och vi diskuterade hur vi ska jobba vidare med dessa frågor.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0