Ett jämställt Norrbotten skapar tillväxt

Onsdag den 9 april 2014

Utbildningen om jämställdhet fortsatte idag. Vi fick ta del av hur man jobbat med dessa frågor i Piteå kommun och vi gick igenom olika konkreta arbetssätt och metoder att jobba med frågorna om att nå ett jämställt samhälle.

Vi fick också ta del av verkliga exempel där det klart och tydligt visar att samhället idag inte är jämställt. Till exempel att det finns deltidsanställningar inom typiskt kvinnliga arbeten men inte på typiskt manliga arbetsplatser.

Det är ganska intressant att vi har deltidsanställningar inom vårdyrken med motiveringen att det kostar för mycket att skapa heltidstjänster och att lägga ut arbetsuppgifter så att det blir just heltidstjänster.

Och det blir inte mindre intressant att konstatera att vaktmästarnas gräsklippningsytor och snöskottningsytor går exakt jämt ut med heltidstjänster utan att det kostar för mycket.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: jämställdist (lika rättigheter och skyldigheter för bägge kön)

Det finns givetvis områden där kvinnor kan sägas ha det "värre" än män. tex i deltidsarbeten. men varför ser det då ut så? är det patriarkalt förtryck? i vård är det mest kvinnliga arbetsledare. tabut att säga att många själva väljer deltid i verkligheten. (många har det oönskat).

Pratades det något i utbildningen om områden där män har det värre undrar jag?

tex i arbetsplatsolyckor och dödsfall i självmord?
eller är det värre att arbeta deltid än att dö?


2014-04-09 @ 22:20:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0