Attraktiva samhällen

Torsdag den 3 april 2014

På morgonen hade jag ett möte med personalchefen och ekonomichefen gällande frågor kring överförmyndarverksamheten. Vi bestämde att samla alla berörda i frågan för att gå igenom den uppkomna situationen.

Sedan hade jag ett möte med alla oss i jämställdhetsgruppen. Vi gick igenom vad som hänt sedan vi tog ett nytt grepp kring dessa frågor på den internationella kvinnodagen den 8 mars. Vi gick också igenom läget inför nästa veckas jämställdhetsutbildning på Sunderby Folkhögskola där vi är många tjänstemän och politiker som ska vara med.

På eftermiddagen hade vi ett möte med referensgruppen i arbetet med att ta fram ett gestaltningsprogram för Jokkmokks kommun. Vi jobbar med att arbeta fram ett skyltprogram och ett belysningsprogram. Och vi tittar på andra frågor kring förtätning av gator samt hur vi kan jobba med parker och torg i våra samhällen. Det är ett mycket spännande och intressant arbete.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Feministern

Utgår Jämställdhetsarbetet i Jokkmokks Kommun
utifrån feministiskt ideologisk analys?

I så fall utgår den ifrån ett problematiserande där män alltid är vinnare och förtryckare och kvinnor förlorare offer. Tyvärr är inte verkligheten så enkel.

På många områden är männen förlorarna. Kvinnans roll i samhället granskas inte kritiskt överhuvudtaget som feminismen gör med män. Det ljugs och förvanskas fakta, dvs ren propaganda inom feminismen. tex om löneskillnader.

Detta är inte oproblematiskt då ideologin okritiskt får fäste överallt i samhälle och politik. Vad är Jokkmokks kommuns inställning till feminism. Sväljer ni allt som sprids i dess namn?

Jämställdhet måste baseras på fakta och inte på en extrem politisk ideologi som feminismen utvecklats till. Den har inget med LIKA rättigheter och skyldigheter för män och kvinnor att göra längre tyvärr.

2014-04-04 @ 14:53:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0