Utredningen inom socialtjänsten presenteras

Måndag den 9 september 2013

På morgonen hade jag en genomgång med socialchefen i olika strategiska frågor. Sedan hade vi en träff med ledningsgruppen.

Därefter var jag med på första kommunstyrelsemötet efter sommarledigheten. Vi fick till att börja med ta del av en presentation av en konsult från PwC. Konsulten har under sommaren gått igenom och utrett läget inom socialtjänstens område. Kostnaden har ökat kraftigt under de senaste åren.

Det var väldigt intressant att få ta del av utredningen. På många områden visade det sig att standardkostnaden jämfört med jämförbara kommuner var förhållandevis låg inom socialtjänsten i Jokkmokks kommun. Frågor ställdes och det blev en bra diskussion efter presentationen.

Den strategiska planen behandlades. Några fastighetsförsäljningar behandlades.

Skattesatsen föreslås ligga kvar på oförändrad nivå, det vill säga 22,95 kronor. Budgetfrågan diskuterades. Ett förslag till ramar för år 2014 lyfts fram för beslut i fullmäktige.

Frågan om utredningen gällande trygghetsboenden diskuterades. En arbetsgrupp ska bildas för att jobba vidare med denna fråga.

Frågan om skolluncher till Vuollerim diskuterades och en redovisning av uppföljningsansvaret för ungdomar mellan 16 och 20 år som inte går på gymnasiet diskuterades.

En förfrågan från Naturskyddsföreningen i Norrbotten behandlades och en bygdemedelsansökan gällande framtida utvecklingsinsatser inom branschorganisationen med samebyarna inom Jokkmokks kommun som medlemmar diskuterades.

Riktlinjer för arbetsmiljön inom organisationen Jokkmokks kommun slogs fast. Kommunstyrelsen bestämde att tillsynsansvaret över handel med vissa receptfria läkemedel ska göras inom socialnämndens ansvarsområde.

Ett förslag till ändring av bolagsordningen för Porjus Fiskodling AB behandlades och förändringar gällande delegationsordningen för personalfrågor beslutades.

Slutligen behandlades ett antal medborgarförslag och motioner.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0