Kaisa Björnström anställs som ny socialchef

Måndag den 14 oktober 2013

På morgonen hade jag ett möte med ledningsgruppen. Sedan var jag på ett möte med kommunstyrelsens arbetsutskott.

Vi fick till att börja med en redovisning av hur Notuddens campinganläggning har gått under sommaren. Vi fick ta del av information om att beläggningen har ökat jämfört med förra året. Framtida utvecklingsfrågor diskuterades vilket vi ska jobba vidare med senare.

Kommunstyrelsens arbetsutskott fattade sedan det formella beslutet att Kaisa Björnström börjar som socialchef i Jokkmokks kommun efter det att Ted Sandin slutar som socialchef.

Årets andra tertialbokslut gicks igenom. Siffrorna är precis klara. Jokkmokks kommun bedömer att 2013 års helårsresultat kommer att bli positivt och att det positiva resultatet blir 4,3 miljoner kronor.

I dessa siffror finns två stora engångsintäkter som förklarar det mesta av överskottet. De så kallade AFA-pengarna uppgår till sex miljoner kronor och en försäljning av Porjus Fiskodling har gett en intäkt på åtta miljoner kronor.

Verksamheternas kostnader beräknas bli mycket högre än budgeterat. Framförallt inom socialtjänstens område. Nu görs bedömningen att kostnaderna kommer att bli nio miljoner kronor högre än budgeterat.

Ett förslag till internramar inom kommunstyrelsens olika områden för år 2014 diskuterades.

Ett antal olika fastighetsfrågor behandlades och ett antal bygdemedelsansökningar diskuterades. Ett förslag till bostadsförsörjningsplan behandlades. Förslag till detaljplaner över olika områden i Kvikkjokk och Kåbdalis behandlades.

Avslutningsvis behandlades några medborgarförslag.

 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0