Socialtjänsten går back

Måndag den 18 november 2013

På morgonen hade jag ett kort ledningsgruppsmöte. Sedan var jag med på ett möte i kommunstyrelsens arbetsutskott. Första punkten handlade om information i olika flyktingfrågor. Vi får signaler om att främlingsfientligheten ökat under den sista tiden. Det är bland annat mycket klotter runt om i samhället.

Vi gick igenom ett antal olika fastighetsfrågor och klottersaneringsfrågor. Vi hanterade en fråga som handlade om destinationsbolaget Destination Jokkmokk och en skolmatsfråga i Vuollerim diskuterades.

Vi fick en presentation om den ekonomiska uppföljningen. Inom socialnämndens område finns nu signaler om att underskottet blir ännu högre än tidigare under året. Just nu säger analysen efter oktober månads utgång att socialnämnden kommer att gå med ett negativt budgetunderskott på 10,5 miljoner kronor.

Förslaget till investeringsbudget 2014 gicks igenom. Kultur- och fritidsavdelningen var sedan på besök. Vi pratade olika frågor kring bygdemedelsfinansierade projekt. Bland annat fick vi en lägesbeskrivning om hur frågan kring en designträdgård som nu kallas för Midnattssolens trädgård ser ut.

Avgifter för kulturskolan diskuterades och även andra avgifter diskuterades. Ett förslag till revidering av upphandlings- och inköpspolicy gicks igenom. Riklinjer för krishantering och introduktion för nyanställda slogs fast.

Datum för nästa års politiska möten lyftes fram. Olika frågor kring reglementen och liknande gicks igenom. Även ett svar på ett medborgarförslag behandlades.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0