Tromsö

Onsdag den 29 maj 2013

Tidigt på morgonen tog jag bilen till Luleå. Där sammanstrålade länets kommunalråd och kommunchefer samt landstingsråd, landshövdingen samt ytterligare några tjänstemän från länsstyrelsen och näringslivet.

Vi flög till Tromsö för ett tre dagar långt studiebesök. Vi började med att träffa fylkesmann Hans Kristian Rönningen. Vi fick ta del av mycket allmän information av aktuell och strategisk karaktär. I Troms Fylke bor cirka 160.000 invånare. Av dessa finns ungefär 70.000 invånare i Tromsö kommun.

Jordskred och laviner är ett stort problem i Troms Fylke. Hälften av alla i Norge som omkommer i jordskred och laviner finns i Troms Fylke. I Norrbotten övar vi dammhaverier och här i Tromsö har man jordskredsövningar.

Vi fick också ta del av hur arbetet med att skapa en reguljär flyglinje i öst-västlig riktning på Nordkalotten går. Prov har genomförts tidigare men just nu finns ingen sådan flyglinje.

Vi fick ta del av Tromsös regionala utvecklingsplaner och hur de jobbar med bostadsfrågor, ungdomsfrågor, bredbandsfrågor och liknande.

I slutet av dagen fick vi höra på hur man jobbar med rekryteringsfrågor med koppling mot utländsk arbetskraft.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0