Forskning, utveckling och innovation

Tisdag den 7 maj 2013

På morgonen var jag med på ett skyddskommittémöte. Vi pratade om arbetsmiljöfrågor och om olika sätt att arbeta på. Vi diskuterade ett nytt upplägg där man skulle kunna samordna mötet med skyddskommittén samt de allmänfackliga möten som sker ungefär samtidigt.Sedan åkte jag till Luleå. Först var jag med på ett lunchmöte där vi träffade representanter för MAF arkitektbyrå. Vi pratade om hur vi ska gå vidare med arbetet med att ta fram en gestaltningsplan. En förstudie är redan gjort och nu diskuterar vi hur vi ska gå vidare.

På eftermiddagen var jag med på ett möte som handlade om forskning, utveckling och innovation. Jokkmokks kommun är med i en arbetsgrupp som jobbar med dessa viktiga frågor tillsammans med tre andra kommuner och Kommunförbundet Norrbotten. Det finns nu ett konkret förslag på hur man kan gå vidare med dessa frågor. Förslaget ska nu skickas ut till alla kommuner i Norrbotten och på kommunförbundets styrelsemöte i början av juni ska frågan behandlas.

Lite kortfattat kan man säga att det handlar om att kommunerna i mycket större grad än vad som sker idag ska samverka med Luleå Tekniska Universitet och även med andra universitet. Det handlar inte om att kommunerna eller kommunförbundet ska anställa någon forskare utan det är samverkan vi pratar om. Vi har konstaterat att kommunerna har behov av att vissa områden inom den kommunala sektorn borde beforskas.

Ledorden vi pratar om är:

• Synliggöra
• Möjliggöra och
• Nyttiggöra

Vi tror och bedömer att detta handlar om en överlevnadsfråga för många kommuner. Genom att jobba med forskning, utveckling och innovation kommer de tjänster som kommunerna producerar och levererar att bli bättre jämfört med att man inte jobbar med dessa frågor.
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0