Möte med gruvbolag

Fredag den 22 mars 2013

Jag började dagen med att överlämna våra husnycklar till nästa ägare av vårt hus. Det känns helt rätt att lämna detta stora hus nu när behovet är annorlunda. Från och med idag är vi skrivna i Kåbdalis.

Sedan var jag med på Strukturums morgonmöte. Dagens ämne var friskvård. Vi fick höra om ett lyckat exempel där olika medlemmar från samebyarna varit med på ett friskvårdsprojekt. Det var mycket intressant att lyssna på.
 
 
 

Sedan var jag och kommunalrådet på en träff gällande gruvfrågor. Vi var inbjudna av ett bolag som heter Eurasian Minerals Sweden AB. Det bolaget har rättigheterna till ett område söder om järnmalmsfyndigheten vid Kallak. Området heter Iekelvare och där finns eventuellt en kopparfyndighet. 

 

Bolaget har träffat representanter från berörda samebyar samt även markägare. Och idag fick vi från kommunens sida samma information.

 

Bolaget har ett undersökningstillstånd och de processar nu fram olika arbetsplaner. Om det går som bolaget planerar kommer ett undersökningsarbete med små borrarbeten att genomföras i sommar.

 

 

 

 

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0