Internationella kvinnodagen

Fredag den 8 mars 2013

Idag är det den internationella kvinnodagen. I Jokkmokk uppmärksammas den bland annat på ett förlängt fredagsmöte på Strukturum.

Första punkten handlade om möjligheterna att främja kvinnors företagande. Monica Lejon från länsstyrelsen berättade om de olika möjligheterna. Det har visat sig att det genom tiderna alltid varit lättare att söka hjälp och bidrag för företagare i traditionellt sett manliga branscher. Det var någon som sa att om det skramlat, varit tungt och luktat diesel har man fått bidrag. Nu jobbar man mer med andra kriterier i olika stödformer.

Sedan fick vi lyssna på Eva-Lotta Backteman som berättade om sitt företagande och framförallt om sitt engagemang kring kvinnofrågor i olika perspektiv.

Efter det kom Åsa Petersen upp på scenen. Hon berättade och svarade på frågor från Ludde Wästfelt som var moderator i sammanhanget. Åsa är en känd feminist och debattör i många olika samhällsfrågor. Det blev en mycket intressant förmiddag.

Efter det hade jag en träff med olika inblandade personer i frågan om sommarens arrangemang av Sápmi Awards.

 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: feministiska myter en del av propagandan?

intressant möte. men man kanske inte ska svälja allt som sägs rakt av. Här är en länk till en skrift på tankesmedjan den nya välfärden (gratis).
så att den som vill kan bilda sig en uppfattning om vissa "feministiska fakta" är fakta eller ej.

http://www.dnv.se/mou/Sex_feministiska_myter_bok.pdf

2013-03-11 @ 15:27:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0