Köpstopp

Måndag den 3 juni 2013

På morgonen hade vi ett ledningsgruppsmöte. Vi pratade bland annat om en kommande budgetberedningsdag. Vi pratade även kring frågan gällande lönerevisionsarbetet.

Sedan var jag med på det sista kommunstyrelsemötet innan sommaruppehållet. Vi började med att se en film om projektet Futurize. Det handlar om ett avtal mellan skolelever och politiker i Jokkmokks kommun som har koppling till energifrågor.

Sedan var kultur- och fritidsavdelningen på besök. De presenterade en förstudie om ett förslag till en designträdgård i Jokkmokk.

Årsbokslutet behandlades och årets första tertialrapport gicks igenom. Ekonomiskt sett ser det inte bra ut. Den ekonomiska prognosen för helåret 2013 säger nu att Jokkmokks kommun kommer att gå med ett negativt resultat på 10,7 miljoner kronor. Underskottet förklaras till största delen med ett stort ökat verksamhetsbehov inom socialtjänstens område.

Kommunstyrelsen fattade utifrån denna prekära situation ett beslut om att införa ett köpstopp med omedelbar verkan.

Diverse olika planer samt delegationsbeslut och verkställda beslut gicks igenom.

Direkt efter kommunstyrelsemötet var jag med på ett möte med utvecklingscheferna och kommunstyrelsens arbetsutskott. Vi fortsatte att jobba med att utveckla den nuvarande strategiska planen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0