Ombyggnationer i turistbyråhuset

Måndag den 28 januari 2013

På morgonen hade vi ett ledningsgruppsmöte. Sedan genomfördes årets första möte i kommunstyrelsens arbetsutskott. Vi pratade inledningsvis om folkhälsofrågor och om ett förslag till en förändrad organisation kring folkhälsofrågor.

Ett ärende om att sälja kommunens varmförzinkningsanläggning behandlades. Förslaget är att sälja fastigheten till dagens hyresgäst.

Vi gick igenom ärendet kring ombyggnationen invändigt i fastigheten där turistbyråverksamheten idag bedrivs. I somras målades huset om och entrén har flyttats. Nu är det dags för en invändig upprustning. Vi pratade även om andra fastighetsfrågor av olika slag. Bland annat frågan om Västra skolan och förskolestrukturen i Jokkmokk. Även fastighetsfrågor vad gäller skolan och förskolan i Vuollerim diskuterades.

Vi pratade om industriområden och prissättningsfrågor kring industrimark. Vi pratade också om Åsgård och Porjus skola, elavtalsupphandlingar och liknande. Vi pratade även om hur vi ska jobba vidare med Porjus fiskodling.

Frågan om IT-arbetsplater och den ramförändring som den medför behandlades. En snöröjningsfråga behandlades. Ett antal olika policydokument diskuterades. Bland annat om diskriminering och kränkande särbehandling. Vi pratade även om riktlinjer för lönesättning och riktlinjer för medarbetarsamtal.

En revidering av trafikpolicyn behandlades och riktlinjer för imlementering av strategin för eSamhället i Norrbotten diskuterades. Olika frågor om gång- och cykelleder diskuterades.

Några olika medborgarförslag och motioner diskuterades avslutningsvis.

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0