Landshövdingen är på besök

Tisdag den 22 januari 2013

På morgonen hade jag ett möte med personalchefen. Sedan ägnade vi resten av dagen åt landshövdingen som är på besök i Jokkmokk idag.

Vi pratade till att börja med om hur vi jobbar med olika viktiga frågor från kommunens sida. Det handlade om allt från attraktivitetsfrågor och gestaltningsprogram via inflyttningsprojekt, näringslivsfrågor, vindkraftsfrågor, flygförbudszoner till gruvfrågor.

Vi hade olika företagsbesök under dagen. Bland annat Tony Sundberg från Lapplands Eltjänst, ett av kommunens största företag. Även företagarföreningens ordförande Britt-Inger Söderberg var med på delar av dagen.

Vi fick också ta del av synpunkter från länsstyrelsen gällande viktiga frågor ur deras synvinkel. Vi pratade om behov av samrådsgrupper mellan Jokkmokks kommun och länsstyrelsen i framförallt gruvfrågor.

Vi pratade även frågor kring Laponia och dess nya förvaltning. Vi avslutade träffen med ett studiebesök hos Vuollerim 6000 där vi fick ta del av viktig och aktuell information.

Det var en mycket bra dag med bra diskussioner och vi fick verkligen möjlighet att presentera Jokkmokks kommun ur vårt perspektiv.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0