Samverkansområden

Onsdag den 4 december 2013

På morgonen var jag med på ett telefonmöte inför morgondagens medborgardialog. Sedan åkte jag till Tärendö. Där var jag med på en kommunchefsträff där kommuncheferna inom Lapplands kommunalförbund (LKF) – alltså Kiruna, Gällivare, Pajala och Jokkmokk – träffades tillsammans med kanslichefen inom LKF. Vi pratade kring frågor om var i våra organisationer vi kan samverka mellan våra olika kommuner.

Vi pratade om vad syftet med att samverka egentligen är. En punkt som ofta lyfts fram är ekonomiska aspekter. Vi kommer mest troligt att sänka kostnaderna om vi samverkar. Ett viktigt syfte är också att vi kan minska sårbarheten om vi samverkar och dessutom kommer vi mest troligt att kunna höja kompetensen och att det blir lättare att rekrytera om vi samverkar.

Några samverkansområden som vi pratade om var överförmynderifrågor, konsumentvägledarfrågor, budget- och skuldrådgivning, systemförvaltningsfrågor kring lönesystemet, hantering av leverantörsfakturor, stadsarkitekt, räddningstjänst, bygglovshandläggning, kommunjurist, IT-strategiska frågor.

Vi pratade även om modeller som underlättar rekrytering och samnyttjande av spetskompetenser.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0