Kommunalskatten höjs

Måndag den 29 oktober 2012

Temperaturen var låg på morgonen. Minus 20 grader kunde jag läsa på min termometer.

Jag började dagen med att vi hade ett ledningsgruppsmöte. Sedan var jag med på kommunstyrelsens möte.

Vi började med att få en information om projektet Vuollerim 6000, natur och kultur. En fråga om taxor och avgifter på idrottsplatsen behandlades. En fråga om införande av IT-arbetsplatser diskuterades. Syftet är att sänka kostnaderna och höja standarden på våra administrativa IT-arbetsplatser.

Investeringsbudgeten gicks igenom. Just nu är förslaget från kommunstyrelsen till kommunfullmäktige att Jokkmokks kommun ska investera för 12.260.000 kronor för år 2013. Då finns dessutom utrymme för ytterligare investeringar som kan tas löpande under år 2013.

De interna budgetramarna inom kommunstyrelsens område behandlades och slogs fast. Tertialbokslutet gicks igenom. Prognosen just nu är att Jokkmokks kommun kommer att gå plus med 6,7 miljoner kronor för år 2012.

En ny finanspolicy slogs fast som är mer heltäckande jämfört med den gamla finanspolicyn.

Frågan om EPC-projektet diskuterades. Projektet boende- och besökarservice i Jokkmokks kommun slogs fast.

Kommunstyrelsen föreslår att skattesats ska höjas med 50 öre till år 2013. Det innebär att det kommer att bli ungefär fyra miljoner kronor ytterligare i intäkter för Jokkmokks kommun år 2013. Frågan om hur dessa fyra miljoner kronor ska användas diskuterades och förslaget från kommunstyrelsen är att barn- och utbildningsnämnden ska få ytterligare 1,1 miljoner kronor år 2013 samtidigt som socialnämnden ska få ytterligare 2,9 miljoner kronor i budgeten för år 2013.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0