LIS- och gruvfrågor

Onsdag den 28 november 2012

På morgonen hade jag ett möte med arkitekten gällande turistbyråfrågan. Sedan hade vi ett möte i LIS- och gruvgruppen. Vi började med att sammanfatta läget och vad vi gjort under året.

Vi har bestämt att vi ska genomföra en fördjupad översiktsplan för gruvområdet. I det arbetet ingår bostadsfrågan, infrastrukturfrågorna och frågor om industriområden.

Vi är överens om att bostadsfrågan är den absolut viktigaste frågan. Den är framförallt viktig i den aspekten att utan bostäder så blir det en ”fly in fly out”-situation. Folk kommer att pendla om det inte finns bostäder. Hur ska vi göra för att hitta lösningar till att bygga bostäder?

Hur kan vi jobba med dessa frågor i ett helhetsperspektiv? Vi fick en presentation om hur det skulle kunna gå till.

Vi pratade om vad en attraktiv miljö är. Vi pratade om vikten av att alla avdelningar inom kommunen jobbar med dessa frågor. Det är inte bara samhällsbyggaravdelningen och tekniska avdelningen som berörs av detta arbete. Skolan och socialtjänsten är precis lika viktig.

Förtätning är mycket viktigt i attraktivitetsfrågorna.

Vi pratade även om LIS-frågan. Nu finns det framtagna områden där möjlighet att bygga närmare vatten än 100 meter. Just nu tas synpunkter in och sedan ska det ut på samråd och målet är att junifullmäktige 2013 ska besluta i frågan.

 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0