Järnväg till Kallak

Fredag den 16 november 2012

På förmiddagen var jag med på ett möte med Infrastrukturgruppen i frågan om LIS- och gruvfrågorna. Vi pratade om infrastrukturfrågor övergripande och generellt. Vi pratade om upprustningen gällande Kvikkjokksvägen. Vi för en diskussion med Trafikverket om i vilken ordning detta arbete ska göras.

Vi pratade om järnvägsfrågor. Ett stickspår från inlandsbanan till det planerade gruvområdet i Kallak är det som är det bästa alternativet som vi från kommunen ser det hela. Vi diskuterade om huruvida en tunnel från gruvområdet mot inlandsbanan är bra i syfte att klara renbetesfrågor och vi diskuterade även om det är bra med en järnvägstunnel för att klara frågan om flyttleder för renskötseln.

Vi pratade om pendlingsfrågor och flygplatsfrågor.

Vi pratade bostadsfrågor. En bostadsförsörjningsplan är under framtaganden. Vi har tittat på var man kan förtäta i bostadsområdena i såväl Jokkmokk, Vuollerim och Porjus. Ett utkast till bostadsförsörjningsplanen planeras vara klar i början av år 2013.

Ett underlag för lediga tomter ska läggas ut på hemsidan. Det är inte klart ännu. Under januari månad ska det läggas ut på hemsidan.

Vi pratade om industriområden och hur möjligheten att upprätta nya industriområden i Jokkmokks kommun ser ut. Ett första förslag finns nu framtaget som visar hur det skulle kunna se ut på industriområdet i Jokkmokks samhälle. Vi gick igenom förslaget och det ska nu omarbetas något. Även det nya förslag ska vara klart under januari månad 2013.

På eftermiddagen var jag med på ett möte där vi satte dagordningen inför årets sista kommunstyrelsemöte.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0