Extra kommunfullmäktige blir den 20 december

Måndag den 26 november 2012

Första punkten på kommunstyrelsens arbetsutskott handlade om bygdemedelsansökningar. Kultur- och fritidsavdelningen var på plats och berättade om deras olika projekt som nu önskas bygdemedelsfinansieras. Även utvecklingschefen var på plats och föredrog bygdemedelsläget på utvecklingskontoret.

Kommunstyrelsens arbetsutskott föreslår att Jokkmokks kommun ska gå in som delägare i BD-Pop.

Ett ärende om utökad flyktingmottagande i Jokkmokks kommun behandlades. Kommunstyrelsens arbetsutskott föreslår att så sker. Vi pratade även om integrationssamordningen och asylboenden. Idag är asylboendet delegerat från kommunstyrelsen till socialnämndens område. Där finns nu ett förslag om att ta tillbaka asylboendet direkt under kommunstyrelsen och samordna asylboendet med integrationssamordningen.

Det återremitterade ärendet om skattehöjning togs upp och även frågan om ramar 2012. Den styrande majoriteten föreslår att en skattehöjning ska genomföras med 50 öre. Ett extra kommunfullmäktigemöte ska genomföras den 20 december klockan 18.00. Där ska skattehöjningsärendet slutligen behandlas.

Vi pratade även om ett förändrat avtal med AB Jokkmokkshus och vaktmästeritjänster och vi pratade om ombyggnationsfrågor på äldreboendet Kaitumgården. Vi pratade även om EPC-projektet och hur vi ska agera för att komma fram till ett klokt beslut i detta energibesparingsprojekt.

Diverse investeringar diskuterades. En ny rekryteringspolicy behandlades och en ny riktlinje för bisyssla diskuterades.

Diverse taxe-, arvodes- och avgiftsfrågor behandlades och även diverse andra frågor hanterades också. Det blev ett långt möte som följdes av ett kvällsmöte med representanter från gruvföretaget.

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0