Planer för en gruvetablering

Måndag den 28 maj 2012

På morgonen hade jag ett möte med skolchefen på Lapplands Gymnasium. Sedan hade vi vårt vanliga måndagsmöte med ledningsgruppen.

Sedan hade vi ett möte i gruppen som jobbar med LIS- och gruvfrågorna. Vi pratade strategiska frågor kring de planer som behöver tas fram.

Vi är inne på att det just nu är väldigt många bollar i luften och att det är många trådar att dra i. Vi är inte helt säkra på vilka tåtar vi ska börja dra i. Vi konstaterar att allt hänger ihop och att helheten är a och o i dessa frågor. Cultural Planning är ett begrepp som vi diskuterade. Det handlar om social, kulturell, ekologisk, ekonomisk och attraktiv hållbarhet.

Låt oss göra ett bra jobb med alla dessa frågor och låt oss se allt i ett helhetsperspektiv. Vi planerar att genomföra ett seminarium i dessa frågor under hösten. Vi bestämde också att vi ska genomföra medborgardialoger i gruvfrågan till hösten.

Vi pratade även LIS-områden. Det betyder att vi pratade om vilka områden nära vatten i Jokkmokks kommun som vi från kommunens sida tycker att det ska kunna bara bra och lämpligt att bygga på.

Avslutningsvis informerade jag och Magdalena övriga deltagare i gruppen om hur vi jobbar i projektet Dags att designa Norrbotten. Vi är nu på gång att börja jobba fram en gestaltningsplan. Det är mycket viktigt att flera är med i detta arbete.

Senare på eftermiddagen var jag med på ett möte där vi från kommunen träffade några företagare från Vuollerim. Vi fick en genomgång av olika frågor och olika projekt som berör verksamheter i Vuollerimbygden.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0