Nu ska vi öka befolkningen

Onsdag den 2 maj 2012

Idag har det varit ett möte i kommunstyrelsens arbetsutskott. Bland annat diskuterades gatu- och vägbelysningsfrågor. Idag finns det några gatuljus som vi betalar till Vattenfall för men som inte finns kvar rent fysiskt. Några lampor mäts heller inte någon förbrukning på. Vi jobbar nu för att dessa frågor ska redas ut så att vi betalar för det vi förbrukar.

Vi pratade också om olika fastighetsfrågor, bland annat diskuterades skolbyggnaden i Vuollerim. Vi pratade även om de olika alternativen till Laponiaförvaltningens framtida kontorslokaler i Jokkmokk.

Vi diskuterade olika IT-frågor med fokus på licenskostnader och upplägget gällande licenser. Vi konstaterade att detta är mycket komplicerade frågor som bör utredas vidare.

Vi gick igenom olika ekonomiska spörsmål. Just nu säger de ekonomiska prognoserna att vi kommer att få 5,9 miljoner kronor mer i skatteintäkter och statsbidrag år 2012 jämfört med vad vi förr trott. Till år 2013 blir det dock ungefär lika mycket skatteintäkter och statsbidrag som vi känt till tidigare.

Vi diskuterade ett projekt som handlade om att öka invånarantalet i Jokkmokks kommun. Genom att fokusera marknadsföringsinsatser på specifika målgrupper är sannolikheten att lyckas större.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0