Likheter med Skottland

Onsdag den 30 maj 2012

Idag har jag lyssnat på en mängd olika presentationer. Vi håller till i den skotska parlamentsbyggnaden i Edinburgh. Det som är så slående är att det är väldigt likartade utmaningar som finns i norra Skottland som i norra Sverige.

Vi har redan konstaterat att det är mycket glest befolkade områden vi pratar om. I den nordligaste regionen i Skottland – Highlands and Islands – bor det ungefär tio procent av Skottlands befolkning och den regionen upptar halva landets yta.

De har stora utmaningar i frågor som hur man behåller ungdomarna eller hur man får ungdomar att flytta till området. Och hur jobbar med och stimulerar entreprenörskap och företagande i detta område. Vi fick också höra att det finns många vita fläckar vad gäller bredbandsutbyggnad och liknande,

De presenterade hur de ser på socialt företagande. De presenterade hur de jobbar med kreativa näringar och att just kreativa näringar är väldigt viktigt för regionens utveckling. Hållbarhet och turism är också högt prioriterade områden i norra Skottland.

På kvällen tackades landshövdingen Per-Ola Eriksson av. Han går i pension om två månader. Ytterligare en medarbetare på länsstyrelsen går också i pension varför även han avtackades.Kommentarer
Postat av: Johnny Högberg

Hej Anders. Är inne och läser vad min bloggmentor skriver:) Bra beskrivet om Skottland! Överhuvudtaget intressant att följa dina dagliga gärningar!

/ Din kollega i Arvidsjaur

2012-06-01 @ 19:41:22
Postat av: Anders Nygårds

Härligt Johnny! Det är bara att börja blogga!

2012-06-04 @ 23:32:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0