Skyltar, gruvor och fotostopp

Torsdag den 1 mars 2012

Idag har jag varit på ett möte med representanter från Trafikverket. Olika representanter från Jokkmokks kommun träffar representanter från Trafikverket en gång per år för att diskutera olika gemensamma saker som händer inom området.

Vi fick en presentation om vad som hänt under senaste året och vi lyfte olika frågor som vi tycker är intressanta. Vi lyfte bland annat fram frågor som handlar om skyltning till Jokkmokk och skyltning till andra orter inom Jokkmokks kommun. Vi vill bland annat att det ska finnas en skylt från E4:an i Piteå som hänvisar till Jokkmokk.

Vi lyfte även upp frågan som handlar om parken i Jokkmokks samhälle där det finns tankar från kommunens sida på att göra om olika saker och där väg 97, alltså Storgatan, berörs.

Vi pratade också om den eventuella framtida gruvetableringen på Björkholmen och de behov och önskemål som finns i olika infrastrukturfrågor kring detta.

Vi pratade även om vattenkraftsverket Akkats på olika sätt. Allt från skoterleder, fotostoppsbehov, gång- och cykelväg till samhället och liknande. 


Kommentarer
Postat av: Hans Markands-/Sommar-turisten Fredriksson

Ett fotostopp vid vattenkraftsverket Akkats kan väl bara uppnås om konsten avlägsnas!? Göteborgs kommun, som jag bor i, är fattigt på den här typen av Mural-konst, har inga konstverk av den typen. Ett av de stopp vi gjort när jag besökt Jokkmokk vinter som sommar är just där. Och en av de berättelser man berättar är om just denna fördämning. Är det ur trafiksäkerhets-synpunkt fotostoppet diskuteras; måste man finna en bra lösning istället. Det hänger ihop med Jokkmokk och två stora namn på en sådan plats kommer alltid att dra konstintresserade till platsen, oavsett förbud.

2012-03-04 @ 10:59:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0