Arbetet med lönerevisionen startar

Måndag den 4 juni 2012

På morgonen hade vi ett ledningsgruppsmöte. Det var första ledningsgruppsmötet med vår nya personalchef. Bland annat bestämde vi att vi nu kör igång med den lokala lönerevisionen trots att läraravtalen inte ännu är klara på central nivå.Sedan var jag med på sista kommunstyrelsemötet innan sommaren. Ett ärende handlade om den strategiska planen och de ekonomiska resurserna som finns att fördela inför framtiden. Ett förslag lyftes fram som nu går till kommunfullmäktige för beslut. Den strategiska planens övriga innehåll kommer dock att bestämmas i höst.

Frågan om hur vi ska göra med projektet Kultur i skolan diskuterades. Vi fick en presentation om folkhälsoarbetet från en medarbetare på Kommunförbundet Norrbotten.

Några fastighetsfrågor behandlades och en avloppshanteringsfråga gällande Kåbdalis diskuterades.

Tertialbokslutet för årets första tertial presenterades. Vi redovisar ett positivt resultat för perioden och prognosen för helåret 2012 är också positivt. Det kommer att bli ett antal olika engångsposter som påverkar intäktssidan positivt i år så just nu tror vi att resultatet för helåret 2012 blir 8,3 miljoner kronor.

Såväl kommunstyrelsen, barn- och utbildningsnämnden och socialnämnden har förbättrat det prognostiserade helårsresultatet jämfört med rapporten från mars månad.

Frågan om övertagandet av hemsjukvården från landstinget behandlades. Några detaljplaneärenden diskuterades och nya torghandelsföreskrifter behandlades.

Aktieägaravtalet gällande AB Destination Jokkmokk diskuterades.

Det blev ett långt kommunstyrelsemöte och direkt efter det var jag med på ytterligare ett möte innan det blev kväll och dags att gå hem.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0