Upphandlings- och inköpsfrågor

Tisdag den 10 januari 2012

Idag har jag varit med på lite olika möten gällande upphandlingsfrågor. Dels har vi haft besök från Norrbottens Handelskammare och dessutom är vår nya upphandlare och inköpare på plats. Vi har nämligen utökat samarbetet med Lapplands kommunalförbund. Anna-Lena Löfbom heter vår nya inköpare. Välkommen till Jokkmokk, Anna-Lena.



Norrbottens Handelskammare genomför nu en utbildningsinsats på olika områden i länet. Syftet är att företagare och offentlig sektor ska bli duktigare på detta med offentlig upphandling. Från kommunens sida tycker vi detta är mycket bra. Vi tycker att vi själva ska bli bättre i vår köpsituation och vi tycker att många av företagarna bör bli bättre som säljare.

Blir vi duktigare inom detta område kommer kommunen att sänka kostnaderna i vår roll som köpare av varor och tjänster och om företagarna blir bättre och kunnigare inom detta område kommer de att kunna sälja mer och därmed kommer de att öka sin lönsamhet.



På eftermiddagen var jag med på ett möte om hur vi ska jobba vidare med frågan om att förstärka Jokkmokk som samiskt varumärke.








Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0