Gruvetableringsfrågan diskuteras

Måndag den 13 februari 2012

På morgonen hade vi ett morgonmöte med ledningsgruppen. Sedan hölls årets första kommunstyrelsemöte. Det var ganska många besökare på dagens möte.Först på dagordningen var en informationspunkt där Jokkmokks tre fjällsamebyar var representerade via respektive ordförande. Bengt-Åke Kuoljok, Nils Petter Pavval och Jon Mikko Länta informerade om samebyarna i Jokkmokks kommun rent generellt och den eventuella framtida gruvetableringen i synnerhet.Vi fick sedan en information om projekt Sájtte. Det är ett näringslivsutvecklingsprojekt där målet är att utveckla rennäringen och andra samiska näringar i Jokkmokks kommun.Olika fastighetsfrågor diskuterades. Bland annat pratade vi om Porjus skola och hur vi går vidare med den frågan.

Bolagsordning, ägardirektiv och uppdragsspecifikation för turistbyråuppdraget för Destination Jokkmokk AB gicks igenom.

Några olika frågor om naturreservat och andra skogsfrågor diskuterades. Lite olika frågor kring riktlinjer om fristående förskolor diskuterades och en fråga om avgifter för korttidsboende behandlades också.

Revisorerna var på besök och en revisionsrapport gicks igenom. Det handlade om internkontroll, styrnings- och ledningsfrågor samt folkhälsoarbetet.

Dessutom behandlades riktlinjerna för feriearbeten i Jokkmokks kommun och en fråga om ett pilotprojekt inom IT-sidan på ett äldreboende diskuterades. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0