2 164 procent högre kostnader

Onsdag den 29 februari 2012

Idag är det skottdagen. En dag som återkommer nästan vart fjärde år i syfte att hålla årstiderna på rätt plats enligt vårt sätt att mäta tiden.

På morgonen åkte jag och ytterligare några jokkmokkare till Pajala. Där hölls årets första direktionsmöte inom Lapplands kommunalförbund (LKF). Vi fick information om årets som gått och vi pratade löneökningsprinciper inför framtiden.

Ett förslag till att upprätta ett teknikcollege och ett vård- och omsorgscollege inom LKF-området diskuterades. Intresset från arbetsgivarhåll är mycket viktigt och i just dessa områden finns det ett stort intresse från arbetsgivarhåll. Gruv- och energibranschen behöver mer medarbetare och kommunerna samt landstinget behöver mer medarbetare inom vård- och omsorgssidan.

Vi fick en information om hur viktigt det är att vi köper rätt saker. Ett överskådligt exempel visade att en kontorspåse från NKV innehållandes en pärm, två block, post-it lappar samt pennor av olika slag kostade 26,50 kronor.

Exakt samma innehåll från samma leverantör men från ett annat sortiment som står ”längst fram i butiken” kostade 600 kronor. Och då presenterar NKV att vi fått 32 procents rabatt på dessa varor som vi betalat 600 kronor för.

Enligt min matematik är det 2.164 procent högre pris på den dyra kontorspåsen jämfört med den billigare påsen.
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0