Attraktiva samhällen

Onsdag den 29 augusti 2012

Jokkmokks kommun har under ett år varit med i ett projekt som heter Dags att designa Norrbotten. Projektet syftar till att öka attraktiviteten och att vi i slutändan blir fler invånare och att det blir fler besökare och turister i Jokkmokks kommun.

Projektet handlar om allt från färger, former, skyltar, gatubilder, storytelling och andra saker.

Vi har konstaterat att det finns en hel del att jobba med inom detta område i Jokkmokks kommun. Det finns alltså mycket som är eftersatt och en hel del som fått stå tillbaka under de senaste åren.

Vi vill nu jobba vidare med dessa frågor tillsammans med våra företagare och entreprenörer inom olika branscher. Turismbranschen är framförallt väldigt viktig.

Därför hade vi bjudit in företagare och branschfolk till ett möte idag. Vi var cirka 30 stycken som samlades och diskuterade kring dessa olika frågor.

Vi fick ta del av material som visade hur man jobbat med dessa frågor på andra ställen i Sverige, bland annat i Åre och i Siljansområdet.

Det blev mycket bra diskussioner och många intressanta synpunkter lyftes fram. Vi ska nu jobba vidare med dessa frågor på olika sätt och verkligen försöka få till stånd bra saker som gör att våra olika samhällen i vår kommun blir attraktivare.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0